Hälsning från Magnus Eklund

Nu är det ett år sedan Sverige släckte ljuset och låste dörren. Sedan dess har det blivit så tyst i vår fina förening. Inga månadsmöten, trivselträffar eller pubkvällar. Ej heller Grabbträffar, Stickcafét, dam- och herrarnas matlagningar. Många ensamma sitter hemma och kommer ingenstans. Hoppas, hoppas att när vi har fått våra sprutor kan börja träffas igen. Kanske redan till vårträffen vid Rocksjön i i början av juni. Någon gång måste väl ljuset komma tillbaka, så vi kan låsa upp dörren igen. Till hösten kan vi väl träffas som vanligt? Krister och Magnus i programkommittén kan lova ett späckat höstprogram. Vi håller på att ladda för fullt för att ni, fina medlemmar ska få träffas igen. Vi får kanske kramas lite också. Med förhoppning om mycket bättre tider. Hälsar Magnus

Hälsning från ordförande

Våra aktiviteter är fortsatt inställda p.g.a. rådande Pandemiläge. När läget förändras så informerar vi via hemsidan och JP. Håll gärna kontakt med Era vänner och var rädda om er!

Zoom-utbildning

Fortfarande platser kvar till Zoom-utbildningarna Torsdagen den 18 februari 10-12 och 14-16 Zoomutbildning - en baskurs för alla medlemmar Förbundet bjuder in medlemmar till en baskurs för att gå igenom den digitala plattformen Zoom. Kursen vänder sig till dig som behöver baskunskaper för att kunna delta i ett Zoom-möte samt starta upp ett eget Zoom-möte. Klicka på länken nedan för att registrera dig: Torsdagen den 18 februari https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_Hb7eds8OQcak_GE0iNdjkA Efter registrering får du ett personligt bekräftelsemejl med länk till mötet. Använd den länken då du går in i mötet.

Fototävlingen

Missa inte att skicka in bidrag till fototävlingen. Tävlingen är öppen till 15 mars. Förutom tre ordinarie priser är ett medlemspris nytt för i år. Medlemmar kan rösta fram det bidrag man tycker är bäst. Alla bidrag finns i bildgalleriet under flik fototävling 2021. Bidrag till tävlingen och en röst på bästa bidrag skickas till Gittan Ekelund på mejl gittan.ekelund@hotmail.se eller sms till 070-684 89 21.

Eva Eriksson i digitalt seminarium hos Socialdepartementet om vägar till högre pension

SPF Seniorernas Förbundsordförande Eva Eriksson deltog i ett digitalt seminarium på temat ”Vägar till högre pensioner” tillsammans med bland annat socialförsäkringsministern och Danmarks arbetsmarknadsminister.

Sysselsättningen bland 65-74-åringarna fortsätter att öka trots pandemin

Tidningen Dagens Nyheter lyfter SPF Seniorernas rapport ”Seniorer som jobbar” som visar att 230.000 seniorer i åldrarna 65 - 74 år kommer att arbeta 2025 om trenden håller i sig. Det är oerhört viktigt att pensionssystemet kopplas till de övriga reglerna på arbetsmarknaden säger Eva Eriksson.

Varning för bedrägerier kring vaccination

Nu är det många som vill vaccinera sig mot covid -19 och det utnyttjar bedragare. Varje vecka får polisen in anmälningar om bedrägeriförsök, som ofta sker via telefon. Bedragarna hittar hela tiden nya tillvägagångssätt som de anpassar efter omvärlden.

Långa väntetider hos Pensionsmyndigheten

Nu har årsbeskedet för den allmänna pensionen landat hos Sveriges pensionärer, med många telefonsamtal som följd. Kötiderna är stundtals långa till Pensionsmyndighetens kundservice, och de har därför kontaktat oss och bett oss gå ut med följande information:

Kvinnors totala pension 31 procent lägre

Kvinnors pensioner är mycket lägre än mäns. Men det går att påverka.

Krav 8 mars: Synliggör äldre kvinnors psykiska ohälsa

Gör upp med ålderismen och synliggör årsrika kvinnors psykiska ohälsa. Det kräver Barbro Hejdenberg Ronsten, Christina Allaskog och Alexandra Charles von Hofsten på internationella kvinnodagen.

Seniorens svenska hälsoresa

Vill du träna, dansa, vandra, yoga och få nya insikter? Följ med till Hotell Riviera Strand precis vid havet på den vackra Bjärehalvön i Skåne.

Härlig husmanskost

Senioren har samlat ihop åtta goda husmanskostrecept. Smaklig måltid!

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Jönköpingsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser