Ny mejladress

Har du ändrat din mejladress eller skaffat nytt telefonnummer till mobilen. Glöm då inte att ändra den hos oss. Antingen genom att själv gå in på mina sidor eller att ringa eller mejla till mig. 070-684 89 21, gittan.ekelund@hotmail.se.

Vinprovningen

Vinprovningen är flyttad till 14 januari 2021. Vi får hoppas att det blir tredje gången gillt.

Vandringarna vilar

Vandringarna kommer från och med idag, att hålla upp under resten av året. Vi hoppas på att kunna starta upp igen i januari. Tills dess var rädda om er.

Nya restriktioner

Jag tror, att ingen har kunnat undgå, att höra vår stadsminister Stefan Löfven säga, att vi ska ställa in alla middagar och fester. Och från och med 24 november får maximalt åtta personer delta på en allmän sammankomst och offentlig tillställning. Vi kommer att följa detta under resten av året, och de som har aktiviteter i små grupper inom-/eller utomhus får ta beslut med gemensamt ansvar för ledare och deltagare.

SPF Seniorernas julkalender med julönskningar och bokvinster

Varje dag fram till jul kan du möta någon av SPF Seniorernas företrädare i vår julkalender. Det kommer att levereras julönskningar, och varje dag har du chans att vinna en bok. Du hittar dagens lucka högst upp på vår webbsida samt på SPF Seniorernas facebooksida.

Bra med fast omsorgskontakt

Gärna fast omsorgskontakt i hemtjänsten och krav på kompetens, men mer behövs. Så sammanfattas SPF Seniorernas kommentar till en dagsfärsk utredning som regeringen nu ska bereda.

Seniorsurfarna kommer tillbaka 2021

I TV-programmet Seniorsurfarna drillas fyra kända svenskar i digitala färdigheter. Den 9:e februari är det premiär för en ny rafflande, rolig och lärorik säsong av SENIORSURFARNA med nya deltagare.

– Allt du behöver veta om livet som pensionär

Seniorhandboken tar upp saker som är bra att veta om livet som senior. Den innehåller både samhällsfrågor, och ger råd och stöd till privatlivet. Boken finns att köpa i vår webbutik.

Sju av tio svåra fall drabbar 65+

Fallolyckor fortsätter vara den i särklass vanligaste orsaken till att man blir inlagd på sjukhus. Det visar färsk statistik från Socialstyrelsen.

Storbritannien ger klartecken – börjar vaccinera nästa vecka

Storbritannien har godkänt Pfizer och Biontechs coronavaccin. Vaccinet kommer att börja användas nästa vecka, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Bästa julklappen – vi ger dig tio tips

Ge bort en julklapp med extra omtanke. Till någon i din närhet, dig själv eller till någon du inte känner men som behöver den extra mycket.

Vårdföretagarna sågar Folkhälsomyndigheten: Vi fick inte stöd

Folkhälsomyndigheten gav inte ett tillräckligt stöd för att skydda boende på landets äldreboenden i början av pandemin. Det hävdar Vårdföretagarna i en kritisk rapport.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Jönköpingsdistriktet

Distriktsnytt 5

Distriktsnytt nr 4 2020

Råd gällande Covid-19

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser