Sommarträffar

Nu kan du titta på foton från våra sommarträffar i bildgalleriet under fliken Sommarträffar 2020

Telefonvän - gruppsamtal

Hej SPF:are Känner du till någon som gärna vill prata lite i telefon med andra personer i liknande situation som henne/honom själv. Be personen om att få skicka vidare hans/hennes nummer till frivilligcentralen som arrangerar gruppsamtal med äldre isolerade så de kan prata med varandra och med Frivilligcentralen. Allt som behövs är en vanlig telefon, inga appar eller datorer. Skicka namn och nummer till Caroline.froner@jonkoping.se Vad händer sen? När vi från frivilligcentralen berättat om konceptet så bestämmer vi en tid som passar alla där vi kan ha ett första gruppsamtal tillsammans. En telefonvärd kommer finnas med och stötta och hålla ordning i samtalet. De som ska vara med kommer få ett telefonnummer som de ringer till den tid vi bestämt och trycker in en sex-siffrig kod som hon/han kommer att få av oss. Sen börjar telefonsamtalet. Tanken är att de kan få presentera sig för varandra och prata om sånt som de tycker är intressant att prata om, börjar samtalet gå lite trögt så kommer telefonvärden få liv i samtalet med lite spännande frågor/samtalsämen. Ta chansen att prova något nytt, man kan alltid avsluta samtalet om man inte vill vara med mer. Med strålande hälsningar från Caroline Fronér Föreningsutvecklare med särskilt uppdrag i Kultur- och Fritidsförvaltningen Mail: Caroline.Froner@jonkoping.se Tele: 036-102113

Viktig information

Vårt programblad för hösten är nu distribuerade. Det är viktigt att du går in på vår hemsida då förändringar kan ske. Vi kommer att följa alla råd från Folkhälsomyndigheten. Vi önskar er en fortsatt skön sommar.

Sommarträff

Onsdagen 24 juni samlades 20 glada medlemmar i Stadsparken. I fint väder kunde vi alla träffas i vackert väder i på avstånd. Du ser foto från träffen i bildgalleriet.

IVO:s granskning visar på stora skillnader mellan kommuner

Nästan hälften av Sveriges alla dödsfall med covid-19 under första halvåret har skett på äldreboenden. IVO:s granskning visar dock på stora skillnader i hur kommunerna drabbats. SPF Seniorerna kommer följa IVO:s fortsatta tillsyn och granskning för att identifiera behov av förändringar och utkräva ansvar.

Debattartikel om systemfelen i äldrevården

– Mantrat under coronapandemin, ”att skydda de äldre”, har ingen täckning i delar av dagens äldreomsorg, eftersom långvariga och djupgående brister gör just detta svårt, skriver Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna och Gösta Bucht, sakkunnig vård och omsorg SPF Seniorerna i en debattartikel i Dagens Medicin.

Skriv under vårt upprop för äldreomsorgen

Ingen kan längre blunda för verkligheten och det omfattande förändringsbehov som finns i äldreomsorgen. Med Coronapandemin har de brister vi länge påtalat blivit än tydligare och fått oerhörda konsekvenser. Skriv under vårt äldreomsorgsupprop och hjälp oss att sätta högre tryck på politiker i kommuner, regioner, riksdag och regering.

Öppet brev till regeringen och dess samarbetspartier

– Förstår regeringen överhuvudtaget vidden och djupet av de insatser som redan görs av pensionärsorganisationerna? Skriver Eva Eriksson SPF Seniorerna, Berit Bölander SKPF Pensionärerna och Christina Tallberg PRO, i ett öppet brev till statsminister Stefan Löfven, vice statsminister Isabella Lövin, Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni och Centerpartiets vice partiledare Anders W Johnsson.

Min dotter skulle ta illa upp

Han tycker att jag tar för stor hänsyn till min 42-åriga dotter och att vi har rätt att vara lyckliga, men tänk om hon bryter med mig?

Vi som älskade varandra…

Vad händer med styvfamiljen när föräldrarna åldras? Det har forskarna Torbjörn Bildtgård och Peter Öberg tittat på.

Enkelt och gott i sommar

Kyckling- och bönbiffar med hemgjorda bröd och härliga tillbehör. Sommarmaten ska vara enkel, snabb och fräsch. Och förstås väldigt god!

”Tragiskt att det ska krävas en pandemi”

De sköraste skulle skyddas. Men istället inträffade katastrof efter katastrof på landets äldreboenden.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser