Matlagning 6 november

6 november, en fantastisk högtidsdag!

Då samlades Elitkockarna i Seniorernas Hus för att laga en tvårätters middag. Bosse L och Magnus fixade recepten, allt inhandlat hos en lokal affärsidkare. Som vanligt hade vi uppladdning och lät kropparna gå in i djup koncentration innan vi gick till köket för att laga kamratmåltiden. Alla kockar var på hugget för att tillaga rätterna. Vakthavande var noga med att alla tog sina dryckespauser. Först anrättades en vit sparrissoppa a’ la Ulla. Väl mixad, smaksatt med diverse kryddor och toppad med créme fraiche. Varmrätten, höstgryta a’ la Magnus med massor av höstens primörer och en stor bit fläskytterfilé som först bryntes med lök och vitlök. Kokades i stekgryta en dryg timma och serverades med ris. Båda rätterna var riktiga höjdare! En som vanligt härlig kväll med fina kompisar. Nästa träff är 20 november, undrar vad Kennert och Bosse E hittar på då?
 Text och foto Magnus Eklund

Fler kockbilder