Övrigt

Debattartikel i Aftonbladet: Regeringen har övergett pensionärerna

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson i en debattartikel i Aftonbladet tillsammans med PRO och SKPF: Tyvärr måste vi konstatera att regeringen och samarbetspartierna varken förstår vilket arbete vi gör till dagligdags, bryr sig om effekterna av pandemin för äldre eller att stötta oss ekonomiskt.

Skriv din berättelse!

SPF Seniorerna, PRO och SKPF Pensionärerna har ett gemensamt projekt för att bryta ofrivillig ensamhet. Inom projektet har vi startat en skrivuppmaning där vi uppmanar alla över 65 år att skicka in sin berättelse som handlar om detta märkliga år, då coronapandemin ställde allt på ända. Vi kallar vårt skrivarprojekt Coronans år 2020.

Glad midsommar önskar förbundsordförande Eva Eriksson

Jag vill önska er alla medlemmar en glad och varm midsommarhelg. Tack för ert arbete över hela landet och tack för den kärlek och omtanke ni sprider till era medmänniskor i dessa svåra tider.

Livesändningar om framtidsfullmakt, testamente, äktenskapsförord och bodelning

Under denna vecka genomför Lavendla juridik tre stycken livesändningar i samarbete med SPF Seniorerna. Samtalen sänds live på Facebook och pågår i cirka 20 minuter. Alla som deltar kan ställa frågor. Sändningarna kan även ses i efterhand.

Eva Eriksson omvald som förbundsordförande för SPF Seniorerna

På SPF Seniorernas kongress den 12 juni har Eva Eriksson omvalts som förbundsordförande för SPF Seniorerna.

Ny utbildning för valberedare

Studieförbundet Vuxenskolan har tagit fram ett nytt studiematerial för dig som har ett valberedningsuppdrag. Materialet går igenom alla fem steg som behövs för ett lyckat valberedningsarbete.

Eva Eriksson: Håll ut, håll ihop - tillsammans klarar vi det här

Förbundsordförande Eva Eriksson önskar i ett brev alla medlemmar en, trots omständigheterna, fin Kristi Himmelfärdshelg: Fortsätt att bry er om varandra ute i föreningarna, vi tar oss igenom denna kris tillsammans.

Peter Sikström reflekterar över avsaknaden av det mänskliga mötet

Vi har alla upplevt konstiga tider i våra liv. Utbrottet av corona är bara den senaste konstiga tid vi upplever. Men dagens situation är kanske märkligare än andra tider vi upplevt eftersom vi uppmanas att inte göra någonting, och att hålla avstånd till andra.