Övrigt

Ny utbildning för valberedare

Studieförbundet Vuxenskolan har tagit fram ett nytt studiematerial för dig som har ett valberedningsuppdrag. Materialet går igenom alla fem steg som behövs för ett lyckat valberedningsarbete.

Eva Eriksson: Håll ut, håll ihop - tillsammans klarar vi det här

Förbundsordförande Eva Eriksson önskar i ett brev alla medlemmar en, trots omständigheterna, fin Kristi Himmelfärdshelg: Fortsätt att bry er om varandra ute i föreningarna, vi tar oss igenom denna kris tillsammans.

Peter Sikström reflekterar över avsaknaden av det mänskliga mötet

Vi har alla upplevt konstiga tider i våra liv. Utbrottet av corona är bara den senaste konstiga tid vi upplever. Men dagens situation är kanske märkligare än andra tider vi upplevt eftersom vi uppmanas att inte göra någonting, och att hålla avstånd till andra.

Postlådegåtan – Vårens bästa tips på coronasäker aktivitet kommer från Eslöv

Vi ska ju undvika stora sällskap, men ensam eller i mindre sällskap på säkert avstånd kan man njuta av en promenad eller cykeltur. SPF Seniorerna Vänkretsen Eslöv förgyller dessa utomhusvistelser på ett klurigt sätt.

SPF Seniorerna träffade Rututredningen i en videokonferens

Rututredningen (Fi 2019:03) ska analysera behovet och lämpligheten av en särskild ordning för rutavdrag för äldre personer – ett äldrerut. Det skulle kunna innebära att fler tjänster ger rätt till rutavdrag, eller att äldre får en högre subventionsgrad eller ett högre tak för maximal skattereduktion.

Årets Inspirationskatalog är här

Inspirationskatalogen är ett samarbete mellan SPF Seniorerna och Vuxenskolan. En stor del av studiematerialen går även att använda digitalt, till exempel populära Seniorsurfarna.

SPF Seniorerna på TV4 Nyheterna om väntetider för matleveranser

Förbundsordförande Eva Eriksson i ett inslag i TV4 Nyheterna med anledning av de långa väntetiderna för matleverans och hur kommunerna agerar i frågan.

Med önskan om en glad och varm påsk

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson och generalsekreterare Peter Sikström sänder varma påskhälsningar till alla medlemmar.