Övrigt

Eva Eriksson i Sveriges Radio om att begränsa mängden personuppgifter på nätet

SPF Seniorerna vill att regeringen ser över vilka uppgifter som ska få publiceras på olika personuppgiftssajter. Det är ett viktigt steg för att minska risken för att äldre utsätts för brott, menar Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna.

Digital hälsning från Eva Eriksson

SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson gläds över de aktiviteter som trots pandemin pågår ute i landet. Vi behöver varandra ännu mer i dessa tider och vi behöver också bli fler som går med i SPF Seniorerna, säger Eva. Se hennes digitala hälsning här.

Skydda äldre från brottslingars efterforskningar

Man bör själv få bestämma om uppgifter om en själv ska publiceras på digitala söktjänster. Det menar SPF Seniorerna som skrivit till justitieminister Morgan Johansson.

Christina Rogestam ny vice ordförande för AGE

Christina Rogestam som var SPF Seniorernas förbundsordförande 2014-2017 tar nu steget upp i toppen av paraplyorganisationen AGE (Age Platform Europe). Det är andra gången som en svensk får förtroendet. Mellan 2002 och 2007 satt Barbro Westerholm på posten.

Möte med PostNord om behovet av posttjänster

SPF Seniorerna har träffat PostNord. Vid mötet diskuterades utveckling och förändring av posttjänsten, portopriser och postutdelning. Förbundsordförande Eva Eriksson framhöll att tidpunkten är illa vald för att försämra en så samhällsviktig verksamhet som postutdelning och postinsamling.

Peter Sikström i DN om att många äldre kommer i kläm när pandemin driver på digitaliseringen

Peter Sikström, generalsekretare SPF Seniorerna, berättar i Dagens Nyheter om hur de som inte hänger med i den digitala utvecklingen drabbas extra hårt under pandemin, samt om brister i tillgången till vidareutbildning efter arbetslivets slut.

SPF Seniorerna kommenterar rututredningens slutbetänkande

Rututredningen har överlämnat sitt slutbetänkande till regeringen. SPF Seniorernas expert i utredningens referensgrupp uttalar sig i frågan.

"Försök inte lura mig" blir TV-serie

”Försök inte lura mig” är ett av våra mest uppskattade studiematerial. Därför är det extra kul att projektet nu också blir en TV-serie. Programmen produceras av Utbildningsradion med Marianne Rundström som programledare.