Resor hösten 2016

Resor som skapar härliga reseminnen.

Den 22 september gjordes en tvådagars resa till Cirkus i Stockholm, för att se The Phantom of the Opera. Vårt första stopp blev vid rastplats Klinga vid Norrköping, där det serverades goda mackor och fikabröd. Det blev också dragning på vinlotteriet. Väl framme vid vårt hotell, hann vi med några timmars egen tid, innan vi åt en välsmakande middag på hotellet. Därefter körde Göte oss till Cirkus. En fantastisk upplevelse, att se Phantomen en föreställning, som vi kunde njuta av från parkett rad 2–4. Efter föreställningens slut tog bussen oss hem till hotellets sköna sängar. När vi var klara med frukosten, åkte vi till Slottet, där vi på egen hand strövade omkring i fyra timmar. Det var 48 nöjda passagerare, som fram mot kvällningen nådde Jönköping.

Torsdagen den 15 september steg ett gäng förväntansfulla seniorer på bussen för att bege sig till Växjö. Efter ett par timmars bussresa anlände vi till Café Fontaine, där vi startade med förmiddagskaffe. Vi hann även njuta av sen högsommar och vacker sjöutsikt innan det var dags för besök på Utvandrarnas hus och Glasmuseet. Tack vare utomordentliga guider blev det minnesvärda besök. Efter alla synintryck och all information äntrade vi bussen för en kort tur till Villa Vik för lunch. Efter lunchen kunde vi njuta av kaffe och kaka ute i det gröna, det var 26 grader varmt i Växjö. Åter in i bussen för en tur in till centrum, där det nu gavs möjlighet till besök i domkyrkan, en promenad i centrum, eller bara lite avkoppling i skuggan. På hemvägen ett lotteri med goda vinster och vid 18:tiden klev vi av bussen efter en upplevelserik dag.

Onsdagen den 9 november steg ett gäng seniorer på bussen för att bege sig till Huseby Julmarknad. Fösta stopp var Systranas Skogströms Lantcafé i Öhr, där vi fick förmiddagsfika. Väl framme i Huseby, var det mycket att se i de olika byggnaderna. Många lockades till att köpa trevliga julprydnader och julklappar. Klockan 14 samlades alla för en lunch med risgrynsgröt och skinksmörgås. Sedan hade vi ytterligare några timmar för julmarknaden. På hemvägen såldes ett lotteri med julglögg som vinster. Och vid 19:tiden klev vi av bussen efter en trevlig dag. Ett varmt tack till Peranders för denna trevliga resa.