Ekonomi

Anna Eriksson i Expressen om förändringarna i pensionärers ekonomi 2021

Höjd pension, sänkt skatt på pension och det omdiskuterade pensionstillägget ska förbättra ekonomin för landets pensionärer 2021. Anna Eriksson, pensionsexpert hos SPF Seniorerna, kommenterar åtgärderna i Expressen.

Förbättra seniorers lånemöjligheter

I går uppvaktades Ulf Holm, statssekreterare hos finansmarknads- och bostadsministern av SPF Seniorerna. På det digitala mötet lyfte förbundsordförande Eva Eriksson seniorers svårigheter att få banklån för att köpa till exempel bil eller nytt boende, ibland även trots tillgångar i till exempel fastighet.

Förbundsordförande Eva Eriksson i webbmöte med Pensionsmyndigheten

Under gårdagens informationsmöte mellan seniororganisationerna och Pensionsmyndigheten diskuterades bland annat handläggningstiderna för bostadstillägget och myndighetens arbete för att effektivisera detta samt olika uppräkningar i pensionssystemet och inkomstpensionstillägget.

Eva Eriksson i samtal med socialförsäkringsministern

Förbundsordförande Eva Eriksson och socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi har haft ett digitalt möte och samtalat om pensioner.

Nominera till kontantpriset!

SPF Seniorerna kämpar för rätten att använda kontanter och är därför medlem i Kontantupproret. Vi inrättar nu Kontantpriset, tack vare en privat donation. Vilken butik, restaurang, förening eller annat företag främjar kontanter på ett bra sätt?

SPF Seniorerna arbetar vidare för bättre lånemöjligheter för seniorer

SPF Seniorerna har sänt en begäran att få träffa finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund för att diskutera lånemöjligheter för seniorer.

Möte med statsministern och socialministern

Eva Eriksson och Peter Sikström i digitalt möte med statsministern och socialministern om pensioner och åldersdiskriminering.

Aftonbladet om SPF Seniorernas granskning – 40 års arbete lönar sig inte för många 65-åringar

I lördags (31/10) skrev Aftonbladet om SPF Seniorernas senaste pensionsgranskning tillsammans med kommentarer från SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson samt socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi.