Ekonomi

Möte med Stefan Löfven

Idag, 9 mars, har SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson träffat statsminister Stefan Löfven för överläggningar om seniorfrågor. Bland annat talade de om pensioner och den ofrivilliga ensamheten hos äldre.

Pensionstillägget - ett kortsiktigt steg i rätt riktning, men otillräckligt

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar pensionsgruppens besked om ett pensionstillägg från och med år 2021.

Stoppa det massiva pensionsraset

Ett sammanbrott för riksdagens pensionsgrupp tycks aldrig ha varit närmare. Vi ser endast två alternativ som står till buds för pensionspolitiken, skriver Eva Eriksson, SPF Seniorerna, och Håkan Svärdman, Forena i Svenska Dagbladet.

Ardalan Shekarabi besökte SPF Seniorerna

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) besökte idag, 26 februari, SPF Seniorernas rikskansli för ett samtal om pensionerna.

Pensionspolitik med riksdagsledamöter

I dag besöktes SPF Seniorerna av Moderaterna i riksdagens socialförsäkringsutskott. På dagordningen stod pensioner och pensionspolitik. SPF Seniorerna upprepade sitt krav på att pensionssystemet i sin helhet ska ses över och manade till öppenhet om förändringar av det.

Eva Eriksson medverkade i Kontantupprorets seminarium i riksdagen

– För tre månader sedan beslutade riksdagen att tillgången till kontanter ska säkras. Men samtidigt minskar möjligheten att faktiskt använda dem eftersom fler och fler affärer, caféer och restauranger blir kontantlösa. Alla kan eller vill inte betala med kort eller andra digitala lösningar, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Glädjande att riksdagen beslutat om ytterligare 2,5 miljarder till välfärden

Det gläder mig att riksdagen i dag beslutat om ytterligare 2,5 miljarder för att stärka välfärden i kommuner och regioner. Tillskottet är behövligt, inte minst för äldreomsorgen. Men dagens tillskott är samtidigt en tillfällig satsning som är långt ifrån tillräcklig för att lösa äldreomsorgens akuta situation.

Så mycket krymper inkomsten vid snabbt uttag av pensionen

En hygglig tjänstepension kan innebära all skillnad i världen för din inkomst som pensionär. Nio av tio svenskar har denna pensionsdel som ökat i betydelse de senaste åren. Valet av hur man tar ut tjänstepensionen påverkar den sammanlagda inkomsten med tiotusentals kronor över tid, visar en ny undersökning. – Ett livsvarigt uttag är ett bättre val för merparten människor enligt våra beräkningar, säger Eva Eriksson, förbundsordförande för SPF Seniorerna.