Ekonomi

Eva Eriksson i Expressen om bristande respekt för långt arbetsliv

Som pensionär ska det synas i plånboken om man jobbat i 40 år eller inte alls. Det har Pensionsgruppen slagit fast, men enligt SPF Seniorernas uträkningar som presenteras i Expressen så faller deras åtgärder platt.

Peter Sikström i Dagens Nyheter om oron när bankfacken försvinner

Hos begravningsbyråer kan man förvara dokument men det finns inget bra alternativ till bankfacken i fråga om andra värdesaker menar Peter Sikström, generalsekreterare SPF Seniorerna.

Eva Eriksson i Seniorradion om pensioner

Seniorradions Rolf Vingemar har samtalat med SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson om pensioner och om bristerna i pensionssystemet. Lyssna på radioprogrammet här.

Seniorpolitiskt webbmöte

Eva Eriksson, förbundsordförande för SPF Seniorerna, och riksdagsledamot Ann-Britt Åsebol (M) diskuterade idag aktuella seniorpolitiska frågor som bostäder och pensioner under ett webbmöte.

Välkommet med avskaffad skatteklyfta 2021, pensionssystemet måste ses över oavsett

SPF Seniorerna välkomnar Moderaternas förslag på avskaffad skatteklyfta år 2021 samt de ytterligare skattelättnaderna. Pensionssystemet som sådant kräver dock en helhetsöversyn, det måste löna sig att ha arbetat.

Eva Eriksson i Expressen om regeringens förslag om ett pensionstillägg

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi menar att pensionstillägget är det snabbaste sättet att få till en pensionshöjning. Pensionsmyndighetens analyschef Ole Settergren å andra sidan kallar åtgärden ”principlös och ohållbar”.

Möte om statsbudgeten

Igår träffade SPF Seniorerna Fredrik Olovsson (S), ordförande i riksdagens finansutskott. Vid det digitala mötet deltog förbundets styrelse och representanter för distrikten. Olovsson beskrev översiktligt innehållet i regeringens budgetproposition för 2021.

SPF Seniorerna kommenterar höstbudgeten

Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, kommenterar regeringens höstbudget och främst det som berör seniorers ekonomi, boende samt vård och omsorg.