Informera distriktet och andra föreningar om sådant som många kan vara intresserade av.

Skicka gärna artiklar eller annan information som du tror kan vara av intresse för andra föreningar inom Jönköpingsdistriktet till distriktets web-redaktör så läggs materialet ut så att det når alla föreningarna. Det kan gälla lyckade aktiviteter, idéer som fler kan vara intresserade av, nyheter, mm. Utöver att det visas som en nyhet så hamnar det i "informationsbanken" under rubrik "Föreningarna informerar".

PR-konferens i Skillingaryd

Möt våren på Tallnäs. PR-konferens torsdag 21 mars för föreningarnas marknads- och rekryteringsansvariga. Inbjudan kommer. Men boka redan nu i kalendern.

Distriktsnytt nr 3 2018

Här kommer distriktsnytts sista nummer under 2018. Intressant och angelägen information.

Länsgränsöverskridande sommarfest

Kronobergsdistriktet bjuder in till 4-läns-fest i augusti 2019. Samtidigt passar man på att önska God Jul och Gott Nytt År.

SPF Seniorerna i Aftonbladet om digitala samhället och äldre

Många äldre oroas av den digitala utvecklingen och de kostnader denna för med sig, det visar en medlemsundersökning från SPF Seniorerna som redovisas i Aftonbladet.

Debattinlägg på SvT Nyheter: ”Nästa regering måste ha en renodlad äldreminister”

”Vi seniorer blir allt fler och vi både vill och kan bidra till samhället med all den erfarenhet som vi bär med oss från ett långt liv. Men då krävs att samhället tar vår kompetens, livssituation och utmaningar på allvar”, skriver Eva Eriksson.

Så rekryterar, aktiverar och behåller ni föreningens medlemmar

Föreningslivet har genom åren spelat en viktig roll i det svenska samhället. De stora folkrörelserna har de senaste århundradena haft stor betydelse. Men hur blir det i framtiden? Har de spelat ut sin roll? I senaste avsnittet av Seniorpodden handlar det om hur medlemsstyrda organisationer kan arbeta för att de även i framtiden ska kunna påverka samhällsutvecklingen.

SPF Seniorerna i Dagens Samhälle

”Ta inte äldres röster för givna vid ett extraval” skriver förbundsordförande Eva Eriksson i Dagens Samhälle och listar sjukvård, pensioner och äldreomsorg som medlemmarnas viktigaste frågor

Ska jag avsluta relationen?

Hon är särbo med en man som är snäll, men som varken tar initiativ till hushållssysslor eller närhet. Malena Ivarsson svarar.

Löften: Bättre pensioner och högre krav på äldreomsorgen

En rad förbättringar till landets seniorer utlovas i den överenskommelse som träffats mellan S, C, L och MP.

86-åring dirigerar Radiosymfonikerna

86-årige Michel Plasson, som av Radiosymfonikerna kallas "en legendar inom den klassiska musiken" ersätter sin landsman Alain Altinoglu.

Måste alla vara digitala?

Digitala tjänster underlättar livet för många. Samtidigt som samhället blir mindre tillgängligt för andra.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser