Månadsmöte 16 maj

Vid månadsmötet den 16 maj intervjuades den ständigt frågvisa journalisten Cecilia Hagen av Aina Bergvall.

Cecilia berättade om människor hon intervjuat. Bland de riktigt intressanta minns hon Richard Branson, Sir David Attenborough och tre "James Bond": Sean Connery, Roger Moore och Pierce Brosnan.

En intervju med Jarl Kulle gick snett: han kom för sent och var väldigt snorkig. På redaktionen sa man att hon skulle skriva som det var, och till hennes förskräckelse blev löpet "Intervju med vedervärdig Jarl Kulle". Men faktiskt bad han om ursäkt vid ett senare tillfälle.

I en intervju med kungen när han varit på tronen i 10 år var bandspelaren obligatorisk. Plötsligt stannade den, och Cecilia visste inte vad hon skulle göra. Då vände kungen band!

Cecilia blev Expressen trogen. Och varför då? Jo, hon hade det helt enkelt jättebra. Och med tiden ganska bra betalt också. Bo Strömstedt var hennes favorit.

Aina frågade hur det kom sig att Cecilia vågade ställa upp i "På spåret". Enkel förklaring: Jag hade ingen auktoritet att förlora, sa Cecilia. Hon trivdes väldigt bra med Lennart "Hoa-Hoa" Dahlgren, som hon kom till final med 2013.

Så frågade Aina också om Cecilia var feminist. Hon svarade genom att visa sitt halssmycke, som hon alltid har på sig. Det har tillhört hennes farmor, rösträttskvinnan Ellen Hagen, och föreställer suffragetternas emblem.

Det här var det sista månadsmötet för denna vår. Det har varit en spännande vår med många välbesökta medlemsmöten. Styrelsen önskar er alla en riktigt fin sommar!

Inger Öhman