Refererat musikfrågesport 14 november

Så var det dags för höstens musikfrågesport. Den här gången hade Eva Malmros konstruerat en svarstalong i form av ett korsord. Beundransvärt, det inser alla som någon gång försökt konstruera ett korsord.

  • Ledarna Jurgen och Eva. Foto: Agazzi

Jurgen rattade musikinslagen med säker hand. Så gott som alla genrer fanns med: klassisk musik, psalmer, jazz, rock, dansmusik.

Det blev ett ivrigt surrande i de olika lagen. Det är det roliga med att tävla i lag, ofta är det någon i laget som kan de övriga inte kan. Under tiden kunde vi förfriska oss med kaffe, te, vin, snittar och kakor.

Den inledande sången som var populär på båda sidor i andra världskriget kunde alla: det var ju Lili Marlene! Men det gällde att stava rätt när man skrev in ordet i korsordet, annars missleddes man i en annan fråga. Vem hade tonsatt den moderna psalm som spelades upp? Visst lät det som Benny Andersson? Knepigt var det när en mindre känd sats ur en symfoni hördes. Men det var faktiskt Beethovens nia. Tur sedan att man hade några bokstäver när man skulle leta efter namnet Andrea Bocelli ur minnets innersta skrymslen. Det var han som framförde den vackra Panis Angelicus.

Tre lag låg till slut lika, så Eva och Jurgen måste ta till två utslagsfrågor innan vi fick en vinnare.

Birgitta Agazzi