Musikfrågesport 13 februari

Lyckad debut för musikfrågesporten.

  • Vad heter låten, nu igen?

Det var en förväntansfull skara som samlades för att delta i den första musikfrågesporten i SPF Karlaplans regi. Initiativtagarna Eva Malmros och Jurgen Wahlberg ledde det hela, och de hade åstadkommit ett välkomponerat frågebatteri.

Det tävlades i lag, som vanligt. Man fick lyssna på en musikstump och sedan försöka besvara några frågor om musiken. Det var opera, operett, jazz, pop och folkmusik. Eva och Jurgen hade tänkt på sin publik, och den popmusik vi hörde –Tommy Steele, Beatles, Abba – kändes igen och väckte säkert många ungdomsminnen.

Man kunde få extrapoäng om några i laget kunde orden till en viss sång eller kunde ställa upp och dansa i takt till en låt. Ett lag utmärkte sig och kunde så gott som hela första versen till "Pomp and Circumstances". Kanske inte så underligt, för i laget fanns sångare i Oscars kyrkokör. De fick också extrapoäng för att de vågade gå upp och dansa till "Spelmansglädje", fast de trodde att det var hambo! De vann första pris.

Det bjöds på goda snittar med räkröra och kaffe och kaka. Ett glas vin fanns att köpa för den som så ville. Vi var överens om att fortsätta med att varva musikfrågesport med den vanliga frågesporten.

                                                         Birgitta Agazzi