Prisbelönt projekt: Försök inte lura mig

Uppdaterades: 19 december 2016

I oktober 2016 tilldelades projektet Försök inte lura mig första pris i den svenska brottsförebyggande deltävlingen i European Crime Prevention Award.

I samarbete mellan Polismyndigheten, PRO, SPF Seniorerna och Brottsofferjouren har vi genomfört ett projekt för att förebygga det växande problemet med bedrägerier riktade mot äldre.

Många bedragare har specialiserat sig på äldre. Bedrägerierna mot äldre ökar och ett sätt att motverka brotten är att höja medvetenheten hos äldre själva. Därför har SPF Seniorerna deltagit i projektet Försök inte lura mig tillsammans med Polismyndigheten, PRO och Brottsofferjouren. Ämnet väcker engagemang och många medlemmar känner någon drabbad eller har själva blivit utsatta för bedrägerier.

Bedrägerier mot äldre är något som måste prioriteras, eftersom äldre är särskilt utsatta. För att försvåra för bedragare och stärka kunskapen hos de äldre har vi därför – tillsammans med PRO, SPF Seniorerna och Brottsofferjouren – skapat särskilda utbildningsträffar som gett riktigt bra respons. Vi är jätteglada över priset och det visar också på att det är viktigt att arbeta förebyggande ihop med andra aktörer mot den här typen av bedrägeribrottslighet, säger Mattias Falkbåge, gruppchef på Nationellt bedrägericenter vid Polismyndigheten som en kommentar till utmärkelsen.

Läs mer om priset här:

http://www.bra.se/bra/nytt-fran-bra/arkiv/press/2016-10-26-pris-till-forebyggande-arbete-mot-bedragerier-mot-aldre.html

Publicerades: 19 december 2016 Uppdaterades: 19 december 2016