Seniorpodden

Uppdaterades: 25 april 2017 Skriv ut

SPF Seniorerna startar podradio

  • Du kan lyssna på Seniorpodden både på din mobil och din läsplatta

- Det behövs fler 65-plussare i riksdagen.

I Seniorpodden, en ny podcast från SPF Seniorerna, utvecklar förbundsordförande Christina Rogestam frågan om varför det är viktigt att få en jämnare åldersfördelning i riksdagen. För att få en riksdag som åldersmässigt representerar befolkningen skulle det krävas närmare fyra gånger fler 65-plussare i Sveriges högsta beslutande organ, jämfört med idag.

- Vi har en ungdomskultur i det här landet som är ganska extrem, säger Christina Rogestam.

- Det är klart att det är ungdomarna som är framtiden, men det är vi som har erfarenheten. Oftast är det bra om man kan blanda det här, med erfarenhet och ungdomlig förnyelse, säger hon.

I det första avsnittet av Seniorpodden diskuteras också den för pensionärerna kanske allra viktigaste frågan; ekonomin och varför det nuvarande pensionssystemet måste ses över. Och det behöver göras omgående.

Seniorpodden är SPF Seniorernas senaste kommunikationssatsning. Enligt statistik från Orvesto lyssnar cirka 21 procent (motsvarande 1,6 miljoner) av alla svenskar regelbundet på podcast minst en gång i månaden eller oftare. Podcasts, eller poddar, blir allt populärare. Formatet ger möjlighet till fördjupning, samtidigt som lyssnaren själv kan välja att lyssna när det passar.

Seniorpodden kommer att ges ut löpande och fokusera på SPF Seniorernas kärnfrågor och om annat som är viktigt i livet för dig med livserfarenhet. Seniorpodden finns tillgänglig bland annat via iTunes, Acast och SPF Seniorernas webbplats (länk).

Programledare för Seniorpodden är Anders Lundblad.

Klicka här för att komma till Seniorpodden i iTunes (iPhone)

Klicka här för att lyssna på Seniorpodden för android

Klicka för att komma till Seniorpodden för lyssning på webben

Publicerades: 20 april 2017 Uppdaterades: 25 april 2017