Lediga tjänster

Uppdaterades: 28 juni 2019

Just nu söker vi en ekonomiassistent till vårt förbundskansli i Stockholm.

Ekonomiassistent till SPF Seniorerna

Är du en person med god erfarenhet av redovisning? SPF Seniorerna söker nu en ekonomiassistent till vårt förbundskansli i Stockholm.

Du kommer arbeta främst med reskontra för insamling av medlemsavgifter och avräkning av dessa samt fördelning till föreningar och distrikt inom SPF Seniorerna. I övriga arbetsuppgifter ingår alltifrån löpande bokföring till att vara behjälplig vid månads- och årsbokslut. Tjänsten innebär mycket kontakter, främst med lokala kassörer inom organisationen. Därutöver kommer du medverka i projekt och vara delaktig i att utveckla rutiner och processer. Du rapporterar till Ekonomichefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Medlemsfakturering
  • Kund- och leverantörreskontra
  • Löpande bokföring
  • Löneadministration
  • Behjälplig vid månads- och årsbokslut

Vem söker vi?

Du har en relevant ekonomisk utbildning och därtill några års yrkeserfarenhet inom bokföring och redovisning. Kunskaper inom lön är meriterande. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Excel och erfarenhet av något av de vanligaste ekonomisystemen, erfarenhet av Microsoft Navision är meriterande. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.
Erfarenhet från att ha arbetat inom ideell sektor är ett plus.

Som person är du prestigelös, noggrann och van vid att arbeta strukturerat. Det är viktigt att du har en ödmjuk, flexibel inställning samt är lyhörd och lösningsorienterad vid förändringar.

Vad kan vi erbjuda?

SPF Seniorerna erbjuder en trevlig och stimulerande arbetsmiljö. Arbetsplatsen är belägen i centrala Stockholm.

Är du intresserad av att bli vår nästa medarbetare är du välkommen med din ansökan snarast, dock senast 2019-08-14. Du ansöker till monica.almquist@spfseniorerna.se. Då det är semestertider kommer urvalet att påbörjas från och med den 15 augusti. Välkommen med frågor om tjänsten till Ekonomichef Monica Almquist 076-888 08 01 eller monica.almquist@spfseniorerna.se

Om SPF Seniorerna

SPF Seniorerna är en Sveriges största ideella föreningar och är en fristående organisation som är partipolitiskt och religiöst obunden. SPF Seniorerna har cirka 260 000 medlemmar fördelade på 27 distrikt och knappt 800 föreningar. Medlemmarna väljer medlemskap i förbundet för att vara med i gemenskapen, delta i föreningarnas aktiviteter, ta del av medlemserbjudanden och för att stötta förbundets opinionsbildnings- och påverkansarbete som seniorernas röst i samhället. SPF Seniorerna driver äldrepolitiska frågor centralt i regeringens pensionärskommitté, gentemot riksdagspartierna samt lokalt och regionalt i pensionärsråden i kommunerna och landstingen. Förbundet fokuserar på att seniorer ska ha en bra ekonomi, god hälsa samt en bra vård och omsorg.

Publicerades: 28 juni 2019 Uppdaterades: 28 juni 2019