Redovisningsansvarig till SPF Seniorerna

Uppdaterades: 07 januari 2021

Är du en person med god erfarenhet av redovisning och har ett intresse av att utveckla ekonomifunktioner? SPF Seniorerna söker nu en redovisningsansvarig till vårt förbundskansli på Kungsholmen i Stockholm.

Du kommer att arbeta främst med reskontra för insamling av medlems-avgifter och avräkning, samt fördelning av dessa till föreningar och distrikt inom SPF Seniorerna. I övriga arbetsuppgifter ingår alltifrån löpande bokföring till månads- och årsbokslut. Tjänsten innebär mycket kontakter, främst med lokala kassörer inom organisationen. Därutöver kommer du att medverka i projekt och vara delaktig i att utveckla rutiner och processer. Ekonomiavdelningen består idag av en ekonomichef och en ekonomi-assistent. Du rapporterar till ekonomichefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Medlemsfakturering
  • Löpande bokföring
  • Beredning av underlag för löneadministration
  • Månads- och årsbokslut

Vem söker vi?
Du har en relevant eftergymnasial ekonomisk utbildning och därtill några års yrkeserfarenhet inom bokföring och redovisning. Systemkunskap om ekonomisystem och dess digitala/automatiska flöde är meriterande. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Excel. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Erfarenhet från att ha arbetat inom ideell sektor är ett plus.

Som person är du prestigelös, noggrann och van vid att arbeta strukturerat. Det är viktigt att du har en ödmjuk, flexibel inställning samt är lyhörd och lösningsorienterad vid förändringar.

Vad kan vi erbjuda?
SPF Seniorerna erbjuder en trevlig och stimulerande arbetsmiljö med ständig utveckling. Arbetsplatsen är belägen i centrala Stockholm.

Är du intresserad av att bli vår nästa medarbetare är du välkommen med din ansökan snarast, dock senast 2021-01-31. Du ansöker till monica.almquist@spfseniorerna.se.
Välkommen med frågor om tjänsten till Ekonomichef Monica Almquist,
076-888 08 01 eller monica.almquist@spfseniorerna.se.

Om SPF Seniorerna
SPF Seniorerna är en Sveriges största ideella föreningar och är en fristående organisation som är partipolitiskt och religiöst obunden. SPF Seniorerna har cirka 250 000 medlemmar fördelade på 26 distrikt och knappt 800 föreningar. Medlemmarna väljer medlemskap i förbundet för att vara med i gemenskapen, delta i föreningarnas aktiviteter, ta del av medlemserbjudanden och för att stötta förbundets opinionsbildnings- och påverkansarbete som seniorernas röst i samhället. SPF Seniorerna driver äldrepolitiska frågor centralt i regeringens pensionärskommitté, gentemot riksdagspartierna samt lokalt och regionalt i pensionärsråden i kommunerna och landstingen. Förbundet fokuserar på att seniorer ska ha en bra ekonomi, god hälsa samt en bra vård och omsorg.

Publicerades: 28 juni 2019 Uppdaterades: 07 januari 2021