Nyheter

Äldre får mindre och sämre behandling än yngre

Expressen skriver om att äldre får sämre behandling än yngre, exempelvis när det gäller hjärtsjukdom och cancer. - Åldersgränser i sjukvården är ren diskriminering. Enligt lagen ska vård ges på lika villkor för hela befolkningen, kommenterar SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson.

  • 19 oktober 2017 11:40

Redovisning av medlemsantalet i SPF Seniorerna

Med anledning av nyhetsrapporteringen om PROs förändrade redovisning av sitt medlemsantal vill SPF Seniorerna klargöra hur vi hanterar redovisningen av vårt medlemsantal

  • 18 oktober 2017 11:48

”Dags att ställa sig bakom nollvisionen för fallolyckor”

Fallolyckor leder varje år till 1 700 dödsfall, 300 000 sjukhusbesök och en sammanlagd kostnad för samhället på 24 miljarder kronor årligen. SPF Seniorerna, tillsammans med PRO och SKPF Pensionärerna, kräver nu att riksdagen beslutar om en nollvision om fallolyckor.

  • 11 oktober 2017 10:47

Ny seniorpodd om att flytta utomlands

Allt fler svenskar väljer att, som pensionärer, flytta utomlands. I det här avsnittet av Seniorpodden möter vi en av dem. För Nils Ingvar Lundin var valet lätt. Den nya adressen blev Frankrike Provence och Hyères. Och hans viktigaste råd till den som funderar på ett pensionärsliv utanför Sverige är enkelt.

  • 09 oktober 2017 08:00

Amortering räknas inte som boendekostnad

Fredrik von Platen, tidigare generaldirektör för Boverket, numera bostadexpert i SPF Seniorerna vänder sig mot Finansinspektionens resonemang att amorteringar är sparande som gynnar hushållen.

  • 05 oktober 2017 02:40

Balansera mera - förhindra fallolyckor

Balansera mera – tips och råd för att förhindra fallolyckor i vardagen, är en nationell kampanj som i år genomförs vecka 40, den 2–8 oktober. Balansera mera har tre teman: mat, motion och medicin. Kampanjen uppmärksammar personer i åldern 55 år och uppåt och hur de själva kan minimera risken för att falla.

  • 02 oktober 2017 08:58

De har Hjärnkoll!

Än en gång slogs rekord i antal deltagande lag till förbundsfinalen i frågesportstävlingen SPF Seniorernas Hjärnkoll. Årets final lockade hela 21 distriktslag till start.

  • 27 september 2017 02:31

SPF Seniorerna i samtal med regeringen om seniorers ekonomi och forskning kring äldres sjukdomar

Inom ramen för regeringens pensionärskommitté samtalade ordförande Eva Eriksson och generalsekreterare Peter Sikström idag med statsministern, forskningsministern och äldreministern

  • 25 september 2017 04:06