Avsnitt 9 med Malena Ivarsson

Uppdaterades: 11 december 2017

Malena Ivarsson om sex och relationer

  • Malena Ivarsson Fotograf: Louise Billgert

- Vi är så parfixerade. Och det stöttas av media och annonser. Alla som vill sälja någonting vill gärna visa upp ett lyckligt par.

Det säger Malena Ivarsson i det här avsnittet av Seniorpodden. Hon tycker att vi har för få bilder av när det gör ont och när det misslyckas, och vad det kan innebära för utveckling. I vanliga fall har hon bland annat en frågespalt i Senioren och av de vanligaste frågorna hon får från läsarna handlar om ensamhet. En annan återkommande fråga, främst från män, handlar om potensmedel. Och där varnar hon från att handla dessa på nätet.

- Det är ju inte läkemedel i dem. I bästa fall är det bara oskyldigt men i sämsta fall kan man råka riktigt illa ut, säger Malena Ivarsson som i Seniorpodden även tar upp vad hon tror att Metoorörelsen kan få för konsekvenser.

- Vi är nog alla omskakade och går igenom en traumatiserad tid just nu, säger hon. Vilket även gäller äldre män och kvinnor.

- Det finns mycket övergrepp och sexuella trakasserier som man kanske inte ens haft ord för att det är fel. Nu aktiveras många minnen också, säger hon och hoppas att fler äldre män kan bli förebilder för yngre.

Programledare för Seniorpodden är Anders Lundblad.

Klicka här för att komma till Seniorpodden i iTunes (iPhone)

Klicka här för att lyssna på Seniorpodden för android

Klicka för att komma till Seniorpodden för lyssning på webben

Publicerades: 07 december 2017 Uppdaterades: 11 december 2017