Dag 5

Uppdaterades: 13 maj 2017 Skriv ut

Vilka av deltagarna antar dag 5:s utmaning om att spela boule och fika för 50 kr med sin lokala SPF Seniorerna-förening?

  • Jakob på bouleaktivitet
  • Anders på möte
  • Johan på shopping
  • Lottens middag
  • Jakob på bouleaktivitet
  • Anders på möte
  • Johan på shopping
  • Lottens middag

Först grötfrukost och sedan lyckades Jakob Forssmed få med sig sin halva kebab från gårdagen genom säkerhetskontrollen på flyget. Kebaben blev därefter lunch tillsammans med två kokta ägg. Till kvällsmat rester från storkoket i början av veckan och en liten bönsalsa, medan familjen åt chicken fajitas. Dagens utmaning – boule och fika med sin lokala SPF Seniorerna-förening för 50 kr antog Jakob, och genomförde på plats i Järfälla. Prisvärt tyckte Jakob: ett par timmars fika, boule och gemenskap för en femtiolapp. Ensamhet och isolering är farligt, både för den fysiska och psykiska hälsan. Jakob resonerar att därför är gemenskap, som föreningslivet exempelvis erbjuder, särskilt viktigt på äldre dagar inte minst för ensamstående personer. Under boule-träffen i Järfälla blev det inte bara spel utan också samtal om hur pensionärers ekonomi ser ut, själva utmaningen, pensionssystemet och KD:s förslag i sammanhanget. Emellanåt het diskussion men mycket skratt och en del kramar, intygar Jakob. Själva boulespelandet bjöd på underhållning, spänning och skickliga kast.

För Johan Forsell är utmaningen bara inne på den tredje dagen. M-politikern inser att han de två första dagarna levt aningen oplanerat, om han ska klara av de resterande dagarna är det på tiden att han börjar resonera som en pensionär, tänker han. Och kör ett stenhårt race med rabattkuponger under fredagsshoppingen. Johan tackar ja till dagens utmaning: att spela boule och fika med sin lokala SPF Seniorerna-förening.

Med 205 kronor kvar i plånboken inleder Anders W Jonsson sin dag med partistyrelsemöte. Detta inkluderar i vanliga fall lunch. Men Anders har lyckats få Centerpartiets partiledare Annie Lööf att dra ut en aning på lunchmötet så att Anders hinner värma sin medhavda matlåda – och därmed slippa avdrag på 100 kr för bjudlunch. Anders kommer att spendera helgen som barnjour på Gävle sjukhus – så det blir matlådor och begränsat med fritid under helgen. Han anser sig ha koll på sina slantar. När dagens utmaning kommer – att spela boule och fika med sin lokala SPF Seniorerna-förening för en femtiolapp tackar han ja. Lyckligt ovetande om kommande dagars utmaningar kostar Anders på sig en gratismacka under partistyrelsemötet – mot avdrag på 50 kr förstås. 

Lotten Sunna funderar en hel del på hur mycket allt kostar. Många hör av sig till henne och berättar om hur det är att ha det tufft ekonomiskt, vilket gör henne minst sagt bekymrad. Hennes egen dag har dock flutit på bra, trots att hon bjudit en kompis på middag (veckans dyraste) som en följd av att hon blev bjuden på middag tidigare under veckan. Lotten antar dag 5:s utmaning – boule och fika med den lokala SPF Seniorerna-föreningen för 50 kr

Publicerades: 13 maj 2017 Uppdaterades: 13 maj 2017