Västerbottens och Österbottens seniorer bygger broar och samarbeten genom Pensionärsparlamentet

Ett 150-tal seniorer från Sverige och Finland har under ett par dagar träffats i Vasa för att inspirera varandra till att påverka sina länders politiker och makthavare. Temat för årets Pensionärsparlament var pensionsfrågan 🇫🇮🇸🇪

  • Ingemar Sandström, distriktsordförande Västerbotten och Anita Ismark, regionordförande i Svenska Pensionärsförbundet Österbotten. Foto: Jan Arleij, tidningen Senioren.

– Jag tror att vi behöver stödja varandra i en tid med så enorma utmaningar som den vi lever i nu. Det handlar om alltifrån sviktande pensionssystem till demografins utmaningar. Till det kommer oron i omvärlden som sätter våra ekonomier under press. Det finns mycket vi kan göra mer och bättre, och det lyckas vi med när vi lär av varandra. De här två dagarna med årets pensionärsparlament har gett mersmak sa Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna. 

På bilden syns värdarna för årets parlament: Ingemar Sandström distriktsordförande Västerbotten och Anita Ismark, regionordförande i Svenska Pensionärsförbundet Österbotten. Det är fjärde gången som medlemmar från föreningar i Västerbotten och Österbotten möts kring ett äldrepolitiskt tema.

Klicka här för att läsa mer om vad som sades under Pensionärsparlamentet

Anita Ismark och Ingemar Sandström hoppas på att kunna mötas nästa år igen, i så fall någonstans i Västerbotten. Temat för ett kommande Pensionärsparlament kan bli "Seniorers möjlighet till inflytande".