Midsommarhälsning från Eva Eriksson och Peter Sikström

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson och generalsekreterare Peter Sikström sänder varma hälsningar och önskar alla medlemmar en riktigt skön midsommar.

  • Eva och Peter är stolta över den fantastiska verksamhet vi har runt om i landet och sänder ett extra stort TACK till alla er som är med och planerar och genomför föreningarnas aktiviteter.

Hej vänner,

Nu har vi lagt ännu en termin av verksamhet bakom oss och precis som vanligt står vi här lite förvånade och undrar vart tiden tog vägen, vi firade ju nyss jul. Så känns det ofta när vi har mycket att göra, dagarna flyger iväg i ett rasande tempo. 

Vi har mycket att vara stolta över när det gäller vårt förbund. Framförallt all den fantastiska verksamhet vi har runt om i landet med meningsfulla aktiviteter som ger glädje, gemenskap och ofta motion. Och det hade aldrig varit möjligt utan alla er medlemmar som planerar och driver föreningarnas verksamhet och som deltar i aktiviteterna av hjärtans lust. 

Vi är också stolta över den skillnad vi gör, inte bara för våra medlemmar utan även för seniorer i hela landet. Lokalt, regionalt och nationellt bedriver vi ett aktivt påverkansarbete som får stor effekt. På nationell nivå har våra insatser varit starkt bidragande till att alla i årskull 1957 nu får tillbaka den för höga skatt de orättvist betalade för mycket när de hamnade i kläm då riktåldrarna i pensionssystemet höjdes. Vi ser också äntligen att bankerna börjar vidta åtgärder för att försvåra för bedragare att lura av vanliga människor deras besparingar. Lokalt och regionalt har vi bland annat påverkat att samhällsservice behålls eller anpassas efter seniorers behov. 

Njut av den stundande sommarledigheten och fyll på med välbehövlig energi. Försök att se och uppleva något nytt, besök platser du inte sett på länge. Sverige är ett fantastiskt land, rikt på sevärdheter, kulturupplevelser och vacker natur.

Nu ska vi fira midsommar och inom kort njuta av en välförtjänt semester, såväl alla ni medlemmar som anställda på förbundskansliet som jobbar hårt varje dag. 

En glädjefylld midsommarhelg och en lång och lagom varm sommar önskar vi er alla. 

Eva Eriksson, förbundsordförande 
Peter Sikström, generalsekreterare