Ekonomi

Vårbudgeten: Bra med sänkt skatt, men höjt bostadstillägg och måltidssatsning i omsorgen saknas

Förbundsordförande Christina Rogestam om regeringens vårbudget: bra med sänkt skatt, men höjt bostadstillägg och måltidssatsning i omsorgen saknas

  • 18 april 2017 09:30

Pensionsdebatt i Karlstad

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström deltog i en pensionsdebatt på Kristdemokraternas kommundagar i Karlstad.

  • 10 april 2017 01:04

Christina Rogestam i Expressen: Hela pensionssystemet måste ses över

Efter regeringens förslag om sänkt skatt visar en färsk analys från SPF Seniorerna att mycket av skattelättnaden riskerar att ätas upp av andra höjningar. - Jag förstår indignationen. Hela pensionssystemet måste ses över, säger SPF Seniorernas ordförande Christina Rogestam.

  • 27 mars 2017 04:09

SPF Seniorerna kommenterar: Bra, men inte tillräckligt

Förbundsordförande Christina Rogestam kommenterar regeringens besked om sänkt skatt på pensionsinkomster: bra men inte tillräckligt - över hälften av landets pensionärer betalar fortsatt högre skatt

  • 23 mars 2017 01:19

Ny prognos: de ekonomiska motgångarna för pensionärerna fortsätter

Förbundsordförande Christina Rogestam i Aftonbladet om de prognoser som visar att pensionerna halkar efter löner, hyror och livsmedelspriser - och kommer att göra det även framöver.

  • 20 mars 2017 07:38

Möte på Socialdepartementet med utredningen om grundskyddet

SPF Seniorernas förbundsordförande Christina Rogestam i samtal på Socialdepartementet med utredningen om grundskyddet i pensionssystemet.

  • 08 mars 2017 10:00

Rogestam på SVT Opinion: utmanar fler partiledare att klara sig på normal pension

Förbundsordförande Christina Rogestam skriver på SVT Opinion: Varje politiker som gör anspråk på att leda landet bör sätta sig in människors vardag och kunna ta till sig av erfarenheterna för att genomföra nödvändiga förändringar. Det är väl inte så att politikerna inte vågar leva på de pensionsnivåer som de själva bär ansvaret för?

  • 07 mars 2017 07:38

P4 Karlavagnen om fattigpensionärer

Förbundsordförande Christina Rogestam medverkade i P4 Karlavagnen där kvällens ämne var fattigpensionärer

  • 01 mars 2017 10:26