Reportage och bilder från medlemsmötet den 9/9

finns nu i Arkiv och Bildgalleri

  • Läs mer
  • 2021-09-12T16:58:06.0000000+00:00

Seniorbladet nr 7

  • Läs mer
  • 2021-09-11T09:47:26.0000000+00:00

Inbjudan till föreläsning om demens

  • Läs mer
  • 2021-09-06T16:55:14.0000000+00:00

ZOOM-IN tar semester

Hej alla föreningar och funktionärer i Bohusdistriktet! Nu tar ZOOM-IN semester. Vi har utvärderat vårens möten och kommer att göra vissa förändringar. Vi återkommer efter sommaruppehållet och ser fram emot att träffas då. Ha en fin sommar!  Ann-Christine Baar

  • Läs mer
  • 2021-06-15T20:03:07.0000000+00:00

Eva Eriksson om de nya covidutbrotten på äldreboenden – Åtgärder behövs

Nya fall av covid-19 bland dubbelvaccinerade personer på äldreboenden är oroande. Det här är allvarliga signaler som man måste vidta åtgärder mot säger Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, till TV4 Nyheterna.

Inte lika dyrt längre att flytta för seniorer

Det blir ofta dyrare för en pensionär att flytta till en hyresrätt än att flytta till en bostadsrätt eller bo kvar i sin villa. Det säger Fredrik von Platen, sakkunnig bostäder SPF Seniorerna, till Expressen.

Positivt för äldreomsorgen, men ordentligt omtag krävs också

SPF Seniorerna anser att alla nya resurser som tillförs äldreomsorgen är positiva, efter dagens besked från regeringen om tillskott till äldreomsorgen och införande av fast omsorgskontakt. Nu måste kommunerna fortsätta med kompetensutveckling och ge äldreomsorgen permanent högre prioritet.

Kvinnor – i dag slutar ni få pension. Det är dags för #pensionhelaåret

Om pensionsgapet mellan kvinnor och män räknas om till dagar på ett år slutar kvinnor att få pension i dag den 9 september, medan män fortsätter få pension hela året. Vi kräver ett rättvisare pensionssystem skriver Eva Eriksson i en debattartikel tillsammans med flera andra organisationer och politiska kvinnoförbund.

Sjukdomar och porträtt – filmtrender just nu

Helena von Zweigbergk är Seniorens nya filmskribent om nära, täta porträtt som dominerar början av biohösten.

Lär dig mer om bostadstillägg

Har du frågor om bostadstillägg? Då kan du delta i något av de möten som Pensionsmyndigheten anordnar.

Folkhälsomyndigheten: Det blir en målkonflikt

Det finns en målkonflikt när det å ena sidan handlar om att skydda äldre från ovaccinerad personal och å andra sidan rätten till arbete. Det säger Folkhälsomyndighetens biträdande statsepidemiolog Karin Tegmark Wisell på en av Seniorens tre frågor på torsdagens pressträff.

Nytt verktyg kan avgöra lämplighet att köra

Genom att låta patienter köra bil med glasögon utrustade med ögonspårning kan läkaren som ska fatta beslut om patientens lämplighet i trafiken få ett unikt underlag.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Bohusdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser