Studiebesök på hotell The Weaver

Vi var 28 förväntansfulla personer från SPF Sagsjön som besökte det nya hotellet The Weaver i Mölndal.
Hotelldirektören Thomas Piltorp hälsade oss välkomna och berättade att ambitionen har varit att skapa ett modernt hotell med påminnelser om den väveriverksamhet
som legat på platsen.
Vi kunde ju se detta i bl.a den textila inredningen i receptionen, de vävda mattorna och att namnen på de olika rummen hade anknytning till väveriet. En trevlig detalj var att numren på de olika våningsplanen var gjorda med trådar.
I den 21 våningar höga byggnaden finns 370 rum med fönster från golv till tak och 15 konferenslokaler allt från enkla till stora mötesrum. Önskemålet är att kunna bygga en pool på taket.
Vi besökte rum på 17:e våningen där vi hade utsikt hela vägen in mot Göteborg och åt andra hållet såg vi till Mölndals centrum. Det var hissnande att vara där med de stora och många fönstren.
Flera av rummen är handikappanpassade och hotellet har både gym och olika spel för sina gäster som dessutom bjuds på popcorn och mjukglass.
Det är ett ljust och välkomnande hotell med stora öppna ytor i entrén och i en del ligger en restaurang där de flesta av oss åt en god lunch.

Eva Malmfors