Underhållning av Vier Brillen, Hisingens Nationalorkester

Första medlemsmötet för året torsdag 18 januari i Johanneskyrkan, Lindome, var det många, närmare 100 personer, som kommit för att träffas och lyssna på trevlig underhållning. Vi började med att Peter Jansson hälsade alla välkomna och därefter var det kaffe och smörgås, som smakade bra som alltid. 

När det var dags att flytta över i kyrksalen blev alla bänkarna snabbt fyllda. På scenen stod 6 herrar i gula skjortor och lustiga mössor. Denna orkester har blivit känd som Hisingens Nationalorkester och har fått mottaga Lasse Dahlqvist stipendiet. Presentationen av orkestern sköttes av en av medlemmarna, Kristian Wedel, som berättade hur orkestern uppstod och vilka alla medlemmarna var. De flesta kom från Hisingen utom en som invandrat från Grums. Musiken som de spelade var svängig, rolig och underfundiga egna texter och låtar. Även ett par saxofonsolon och några dåliga vitsar drog de. De startade med en låt som de kallade ”Min gamla grammofon” fortsatte med ”Tio timmar i Ullared” och avslutade efter att spelat ett tiotal låtar med ”5:an hem till Hisingen”.  Det gav också oss i publiken tillfälle att medverka i allsång. Stora applåder och glada leenden från oss alla, som säkert vill se dem vid fler tillfällen. 

Avslutningsvis informerade Peter om kommande aktiviteter och då närmast Årsmötet 8 februari. Lotteridragning med trevliga vinster som brukligt och tack för detta trevliga och underhållande medlemsmöte.

Maj-Britt Fröberg