Extra temamöte om familjejuridik

Torsdagen den 23 mars var vi ett 50-tal medlemmar som kommit till Johanneskyrkan för att lyssna på advokat Karl Sjölander från Advokatfirman Lundell och Sjölander, som informerade om familjejuridik.
Vi inledde mötet med kaffe och bulle och lite information av ordförande. Kommande möte den 13 april i Ekenkyrkan får vi besök av Mia och Lennart från Tonsteget i Väst. Till resorna dels Vänerskärgården i maj och till Tyskland i höst finns några platser kvar. På hemsidan finns information om hur du anmäler dig.
Så var det dags för Karl Sjölander som började med att informera om ekonomisk familjerätt. Han poängterade vikten av att aldrig logga in på bankid eller lämna ut koder när någon ringer och ber dig göra detta. Bank eller annan myndighet begär aldrig detta per telefon. Begär alltid polislegitimation om du besöks av polis. Karl Sjölander talade om skillnaden mellan sambolag och äktenskapslag och hur arv fördelas. Testamente är alltid bra att upprätta även framtidsfullmakt kan vara bra att ha. Fullmakter som är upprättade innan man avlidit exempelvis som ligger på banken gäller inte efter dödsfall. Det var många som hade frågor till Karl Sjölander om olika juridiska spörsmål. Avslutningsvis tackades Karl Sjölander med blommor och applåder för en mycket bra information.

Maj-Britt Fröberg