Studiebesök på Ringhals kärnkraftverk

Torsdagen den 26 april 2018 träffades vi drygt 30 personer från SPF Sagsjön vid Infocenter på Ringhals Kärnkraftverk. Vi fick börja med kaffe med fralla och välkomnades av guiden Johan. Efter fikat blev det samling i filmsalen. Där fick vi se en informationsfilm på cirka en kvart. Efter filmen fick vi utförlig information av Johan om Ringhals, dess historia, de olika byggnaderna, tillverkningsprocessen och den rigorösa säkerheten. Det var mycket teknisk information, som även ledde till följdfrågor från alerta åhörare. De flesta funderingar och frågor, upplever jag, blev besvarade och förklarade av vår guide.

Informationen drog ut lite på tiden så det blev lite stressigt till lunchrestaurangen, som låg en bit ifrån. Där kunde vi välja spenat- eller ärtsoppa och pannkakor (torsdag!) eller Wallenbergare. Efter lunchen kunde den som ville gå tillbaka till Infocentret och titta på utställningen som fanns där.

Den information som vi fick var bra och gjorde nog att de som känner rädsla för kärnkraft blev tryggare. Läs gärna mer på deras hemsidor www.visitringhals.se och
https://corporate.vattenfall.se.

Elisabeth Candefors