Julmarknad i Lüneburg och Hamburg 4-6 december

Tredagars-resa till en stor och en liten stad i Tyskland med julmarknader.

JULRESA TILL LÜNEBURG OCH HAMBURG 4-6/12 2023.

”Res umgås och trivs med oss”

Kiviks Taxi i samarbete med SPF Borrby, Tomelilla, Simrishamn, Smedstorp, Kivik och Brösarp bjuder in till en trevlig 3-dagars julmarknadsresa till vackra lilla Lüneburg och stora ståtliga Hamburg.

Måndag 4/12, dag 1
Vi lämnar Österlen tidig morgon och bussen tar oss via Öresundsbron över till Danmark, vi stannar till för en lite ”julig” bussfika innan vi på snabba danska motorvägar tar oss ner till Rödby och färjan till Puttgarden. 45 minuter varar överfarten och ombord finns tillfälle att både äta och shoppa lite om man är riktigt snabb. Bussen tar oss sen till den lilla vackra staden Lüneburg i delstaten Niedersachsen cirka 5 mil sydost om Hamburg.

På sena eftermiddagen checkar vi in för 2 nätter på det i den gamla stadskärnan centralt belägna 4**** Hotel Bergström, med bekvämt gångavstånd till Lüneburgs vackra och mysiga julmarknad, restauranger och andra sevärdheter. På kvällen avnjuter vi en gemensam middag på hotellet som ingår i resans pris.

Tisdag 5/12, dag 2
Vaknar vi efter en natt i hotellets sköna sängar och avnjuter en god frukostbuffé. Denna dag ägnar vi åt Lüneburgs vackra och mysiga julmarknad och såklart andra sevärdheter, och för de som vill börjar vi dagen med en mycket intressant guidad stadspromenad i den gamla stadskärnan, tillsammans med en svensktalande guide. Denna kväll ingår ingen middag utan här kan man ”äta” sig igenom den vackra julmarknaden med mängder av korv och andra typiska tyska julmarknadsläckerheter.

Onsdag 6/12, dag 3
Efter ännu en riklig och god frukostbuffé checkar vi ut från vårt trevliga hotell, lämnar den lilla staden Lüneburg och reser mot storstaden Hamburg där vi tillbringar ett par timmar på den största och vackraste julmarknaden vid Rådhusplatsen. Innan vi lämnar Tyskland stannar vi även i Heiligenhafen för shopping, och här hittar vi bl.a. Fleggaards, Calles och Aldi. Färjan till Danmark och via Öresundsbron till Sverige och på kvällen är vi sen tillbaka på vårt kära Österlen igen efter några trevliga dagar med mycket julstämning tillsammans.

Resans pris: 3990:-  Enkelrumstillägg 985:-
I priset ingår bussresa, bro och färjeöverfarter, 3 x bussfika, vägavgifter i Danmark och Tyskland. 2 övernattningar i dubbelrum på Hotell Bergström (OBS! dubbelrummen har ej delade sängar) med kvällsmiddag dag 1, och frukost dag 2 och 3, guidad stadspromenad med svensk guide, resemoms och mycket nöje...

Välkommen med din anmälan senast den 18/10, begränsat antal platser…först till kvarn…

Betalas senast den 31/10 till bankgiro 5705-1237, Kiviks Taxi AB. Ange namn och Lüneburg på betalningen.
Glöm inte passet och det glada humöret.

Vi åker från:
05.30 Vitaby, medborgarhuset.
05.40 Brösarp, vägstationen.
05.55 Kivik, torget.
06.20 Simrishamn, godsmagasinet.
06.40 Smedstorp, medborgarhuset.
07.00 Tomelilla, Lidl.
07.20 Ystad, Olssons Basar.

Välkommen med din anmälan, begränsat antal platser, först till kvarn…

Anmälan senast den 18/10 till: Lill Sallstedt, tel/sms 073-70 70 757, epost lill@sallstedt.se

Vi åker med