Kyrksöndag söndag 31 oktober

Traditionell kyrksöndag i Församlingshemmet genomfördes söndag 31 oktober.

SPF Seniorerna Klubb 67 Tomelilla firade Kyrksöndag den 31 oktober  i Församlingshemmet Tomelilla.

Ett 40-tal personer deltog och däribland även organist Susanne Larsson och teologiekandidat Johan Wikström tillika skådespelare och operasångare som viceordförande Monica Norén hälsade välkomna. Monica tjänstgör även som diakoniassistent.

Johan inledde efter presentation andakten med psalm 289:”Guds kärlek är som stranden”. Dagens tema ur Markusevangeliet handlade om frälsning. Skapelsen är en gåva. Livet är en gåva, ofta gott, ibland tungt. Fortsätt att tro på livet. Gåvan är något vi ska förvalta. Fader Vår lästes. Psalm 256:”Var inte rädd”. Psalmerna sjöngs unisont med ackompanjemang av Susanne.

Dags för eftermiddagskaffe med gott  bakverk.

Underhållning följde därefter  med Susanne Larsson vid flygeln som ackompanjemang till Johan Wikström som har en strupe av guld att framkalla toner. Vi fick bl.a. höra ”Tonerna” av Erik Gustaf Geijer, ”Guldet blev till sand” ur Kristina från Dufvemåla och ”En fattig bonddräng” av Tommy Körberg.

Monica Norén framförde ett tack till de medverkande och de som närvarat i en fin gemenskap. Hon vädjade också till de församlade att tänka på och värna om våra fåglar som drabbats av fågelinfluensa­ – Rengör fågelholkar och håll upp med matning 6-8 veckor.
/Hanna-Karin Persson