Möten och sammankomster oktober - december 2013

Referat från månadsmöten och andra sammankomster under oktober - december 2013. Längst ner på sidan efter referaten finns en länk att klicka på för bilder.

Månadsmöte s.k."Öppet möte" den 31 oktober i Teaterhallen

Efter att ordföranden Laila Ljungblad hälsat en publik av 54 st välkomna och agendan godkänts trädde 67-sångarna fram under ledning av Kent Persson och Ann-Marie Olsson som ackompanjatör på dragspel.En verkligt samstämd kör som var njutbar för örat.

Välkända melodier som Man ska leva för varandra, Rosa på bal, Gå upp och pröva dina vingar, En liten fågel och Om himlen på Österlen för att nämna några av körens sånger. Kent drog små roliga historier mellan sångerna. Slutligen fick publiken delta i Allsång med en välkänd repertoar.

Dags för kaffepaus med två goda bullhalvor och gott pålägg. Sedan var det tid för nästa aktivitet. Christer Rasmusson visade ett intressant och vackert bildspel med inslag av tal och passande musik från Medelhavets tredje största ö, Sicilien. Färden över Messinasundet tar 15 minuter. Underbara växter kunde beskådas i Paradisdalen. Från Syrakusa sågs Sankta Lucias Klosterkyrka och relikkruset. Kyrkorna är väldigt utsmyckade med bladguld och uppbyggda av olika sorters sten. Utsmyckningen vittnar om skickliga bildhuggare. I Palermo finns en världsberömd opera med kompositören Verdi som staty framför byggnaden. Maffian finns fortfarande på vissa ställen dock med en tillbakagång.

Etna ligger på en höjd av 3000 m och är en av de vulkaner som fortfarande är verksam med utbrott i Europa. Gatorna är smala och trafiken rullar på utan vetskap av gällande trafikmärken. Mindre bilar som t.ex. Fiat passar in i gatumiljön. Maten förknippas med simrishamnsbon Bo Hagström som sänt TV-program om Solens mat. Inte ovanligt med en förrätt bestående av tio olika sorter. 

Efter bildspelet fortsatte Laila Ljungblad med medlemsinformation på agendan. 

Valberedningen kallas till styrelsemötet den 19 november på Byavångshemmet. Julbordet kostar efter föreningens subvention 250 kr. Föreningens aktiviteter finns samlade på ett bord som medlemmarna ombeds ta del av.

Jojo-kort ska bytas ut vart fjärde år. NYHET.

Lotteridragning följde med Anna-Greta Andersson, Mai Andersson och Kent Persson som utropare.

Ordföranden tackade alla delaktiga vid mötet och publiken som närvarat. Du gamla du fria sjöngs till sist
/Hanna-Karin Persson

Månadsmöte den 28 november i Teaterhallen

En publik på 56 personer hälsades välkomna av ordföranden Laila Ljungblad. TV-producent Bengt Roslund höll ett intressant föredrag som avslöjar vad som händer bakom kulisserna. Personer som nämndes och kidnappades i det kända TV-programmet "Här är ditt liv" var i ena fallet Bibi Andersson, som skulle gästas av Ingmar Bergman, Liv Ullmann och Nils Poppe, bl.a. kunde framkalla bekymmer till bristningsgränsen för en TV-producent och programledaren Lasse Holmquist. Innan kidnappningen nästan var fulländad av Bibi Andersson kom KAFFEPAUSEN för att hålla publiken i spänning. Efter kaffet följde slutklämmen på dramat om skådespelerskan.

Nästa fall för kidnappning var Rune Moberg, känd journalist och nöjesförfattare. Personen ifråga var i vanliga fall en ömsint och mjuk varelse som bytt skepnad inför detta tillfälle. Trots en febril stämning som rådde in i det sista inför dessa två framträdanden med en massa invändningar från olika inblandade genomfördes programmen till full belåtenhet. 

Ordföranden fortsatte på agendan som följdes av Medlemsinformation:
Användning av" NIX" för att spärra fast- och/eller mobiltelefon från försäljare inom
olika branscher.

Vårdsäkeringsgarantin blir ett enda område från 2014. Vårdgarantin med 1177-numret kan studeras vidare. Smärtlindring som hjälp finns på tre ställen: Lund, Ängelholm och Simrishamn. I Simrishamn finns Svante Larsson som läkare. Hjärtstartaren finns framme på podiet vid våra sammankomster.

Medlemsantalet är för närvarande 254 st. För hoppning att bli flera. Tack från Laila Ljungblad till alla berörda. Nationalsången sjöngs till sist.
/Hanna-Karin Persson

Julbord i Teaterhallen den 12 december

Ordföranden Laila Ljungblad hälsade ett 40-tal medlemmar välkomna innan det var dags att förse sig med olika läckerheter som hör julen till. I stora drag kan nämnas olika sorter av kallskuret, småvarmt, risgröt med saftsås, kaffe med marsipansnitt och gottebord. Allt var vällagat och gott. Heder åt personalen.

Ordföranden hade gjort en bordsplacering som gick ut på att man fick en liten lapp med i mitt fall ordet KO som skulle höra ihop med någon som hade ordet TJUR på sin lapp.

Mellan varven av ätandet sjöng vi några julvisor och hade även en frågesport mellan de olika borden. Bordet med första rätta svaret fick 1 poäng. Kent Persson tog till orda med reseinformation och en och annan rolig historia.

Lottdragning följde med Anna-Greta Andersson och Kent Persson som utropare.
Ordföranden framförde ett tack till funktionärer, styrelseledamöter och medlemmar för det gångna året. Höjdpunkten med luciatåget och skönsjungande vackra röster i stämmor var högst njutbart och stilfullt för lyssnarna.

Innan tillställningen nått sitt slut tackade vice ordföranden Kent Persson vår ordförande Laila Ljungblad för de olika inslagen av trevnad vid dagens samman-komst samt hennes arbete under 2013.
/Hanna-Karin Persson

Till bilder från möten m.fl. aktiviteter

Tillbaka till överst på sidan