Julmarknad i Kiel och Husum, Tyskland

JULRESA TILL KIEL & HUSUM I TYSKLAND
5-7 december 2022

Kiviks Taxi, SPF Brösarp, SPF Kivik, SPF Simrishamn, SPF Borrby, SPF Smedstorp och SPF Tomelilla bjuder in till en trevlig 3-dagars julmarknadsresa till Kiel och Husum i Tyskland.

Måndag 5/12, dag 1
Vi lämnar Österlen tidig morgon och bussen tar oss via Öresundsbron över till Danmark, vi stannar till för morgonkaffe med fralla innan vi på snabba danska motorvägar tar oss ner till Rödby och färjan till Puttgarden. 45 minuter varar överfarten och ombord finns tillfälle att både äta och shoppa lite om man är riktigt snabb. Bussen tar oss vidare de knappa 10 milen till Kiel, huvudstad i Schleswig Holstein, där vi börjar med ett besök på det välsorterade Citti – varuhuset, fyllt med julklappar av alla de sorter.

På seneftermiddagen checkar vi in för 2 nätter på fina 4**** hotell Steigenberger Conti Hansa, centralt beläget med några minuters promenad till gågatan och Kiels trevliga julmarknader. På kvällen avnjuter vi en gemensam middag som ingår i resans pris

Tisdag 6/12, dag 2
Vaknar vi efter en natt i hotellets sköna sängar och avnjuter en god frukostbuffé.

Denna dag tillbringar vi i hamnstaden Kiel, ung och dynamisk, där vi fritt kan spendera vår tid bland julmarknader, varuhus, museer, serveringar och andra sevärdheter.

För de som önskar gör vi en utflykt till Husum, vid Nordsjöns strand ligger denna charmiga kuststad med en maritim atmosfär, och med en stämningsfull julmarknad med bodar och attraktioner i den vackert pyntade gamla stadsdelen. Denna kväll ingår ingen middag utan här kan man ”äta” sig igenom den vackra julmarknaden med mängder av korv och andra typiska tyska julmarknadsläckerheter.

Onsdag 7/12, dag 3
Sovmorgon och efter ännu en riklig och god frukostbuffé checkar vi ut från vårt fina hotell, lämnar Kiel och påbörjar vår hemresa. Vi stannar till i Heiligenhafen för shopping, här hittar vi Fleggaards, Calles och Aldivaruhusen där vi kan fylla upp bussens bagage med diverse juldrycker. Färjan Puttgarden – Rödby och sen 2 timmar snabba danska motorvägar innan vi åter passerar Öresundsbron och tidig kväll är tillbaka på vårt kära Österlen igen efter några trevliga dagar med mycket julstämning tillsammans.

Pris: 3500:-/person, enkelrumstillägg 550:-

I priset ingår bussresa, bro och färjeöverfarter, frukost- och eftermiddagsfika dag 1 och eftermiddagsfika dag 3 från bussen, vägskatter i Danmark och Tyskland. 2 övernattningar i dubbelrum på 4**** Steigenberger Conti Hansa med frukost och middag dag 1, och frukost dag 2, utflykt till Husum, resemoms och mycket nöje... Välkommen med din anmälan, begränsat antal platser…först till kvarn…

Anmälan: senast den 18/10 till Lill Sallstedt, 073-70 70 757, mail lill@sallstedt.se
Betalas senast den 31 oktober till bankgiro 5705-1237, Kiviks Taxi AB. Ange namn och Kiel på betalningen.

Glöm inte passet och det glada humöret.

Vi åker från:
05.30 Vitaby, medborgarhuset.  
05.40 Brösarp, vägstationen.  
05.55 Kivik, torget.
06.20 Simrishamn, godsmagasinet.  
06.40 Smedstorp, medborgarhuset.
07.00 Tomelilla, Lidl.