Referat från resan

Resa med utflyktsmål som är väl värda att besöka.

Ute på Vischan

Så är man tillbaka till den grå vardagen efter en heldag med Kivik taxi på Skånes småvägar. Hallsbergs stenar som var mycket mer än stenar. Väl värt ett besök.

Yangtorp, ett otroligt kinesiskt tempel utslängt på den Skånska åkern, totalt malplacerat som tyvärr var stängt. Abba Frida har tydligen investerat en hel del pengar i detta jättebygge. Om ryktet stämmer ska det tydligen öppnas igen. Kan rekommenderas om det öppnar igen. Man tror knappt sina ögon när detta komplex dyker upp.

Som avslutning besökte vi Johannamuseet, som fått sitt namn efter en veteranbil på museet döpt till Johanna av Hasse Alfredsson, som för övrigt varit inblandad lite här och var i museet. För mig som har bott i Skurup men aldrig besökt museet, blev det en positiv överraskning. Väl värt ett besök. Guiden som lade till mycket historia kring prylarna i utställningen, gav ytterligare en dimension på besöket.

Inte att förglömma, Tolånga 17 där vi möttes av en minst sagt stressad värdinna som saknade sin personal. Det blev utmärkt ändå trots att kaffet hade "köbe kagor". Lunchen bestod av revben med traditionella tillbehör och lokala råvaror. Tur eller otur så var butiken stängd där man kunde köpa lokalt producerade råvaror framför all kött som styck detaljer, korv osv.
/Krister Mårtensson
Inga bilder från resan