Resor och utflykter

Två teaterresor kunde genomföras under 2020. Övriga planerade researrangemang blev inställda. Bilder finns från "Funny Girl".

"Fantomen på Operan" Kristianstad Teater 13 mars

Två st medlemmar vågade sig till slut på att följa med till Kristianstads Teater den 13 mars och Fantomen på Operan. Detta var precis innan kulturevenemangen började ställas in pga. av Corona-viruset.

The Phantom of the Opera av Andrew Lloyd Webber, som sedan premiären 1986 i London har setts av över 130 miljoner människor och spelats i 27 länder. Emil Sigfridsson satte upp föreställningen i Kristianstad som spelades på svenska med Lars Sjöbergs översättning.

"Funny Girl" Malmö Opera 28 oktober

Den 28 oktober intog ca 50 resenärer från SPF Resegrupp Österlen Malmö Opera och föreställningen "Funny Girl" med Sanna Nielsen i huvudrollen. Kiviks Taxi körde i två bussar till Malmö. Från Klubb 67 var vi 6 st som åkte med.

Malmö Opera hade gjort hela föreställningen "corona-säkrad" in i minsta detalj. Allt från insläpp till placering i salongen. Garderoben hade man stängt och den inledande räkmackan serverades vid enskilda, förbestämda bord dit man visades av personalen. Allting skött väldigt proffsigt och värdigt trots att vi bara var 50 st. och att vi inte kunde få sitta tillsammans.

Väl inne i salongen kändes det närmast lyxigt att få bästa platser, vilket alla kunde få! Längre upp i salongen hade Malmö Opera riggat upp ett antal videokameror för att kunna streama föreställningen. För 100 kr kunde man köpa streaming och uppleva föreställningen från vardagsrumssoffan, och då kunde man vara hur många som helst! Ca 12 500 sådana streamingar hade operan sålt så långt.

Vår ordförande Lars Carlstedt var en av dom som hade gjort det. Tillsammans med grannarna såg han och föreställningen på TV. Det fungerade mycket bra och man kunde även följa sång och tal med hjälp av textremsa. En annan fördöe var att man såg ansiktena på skådespelarna väldigt tydligt. I pausen bjöd grannarna på supé så det var en total teaterkväll i soffan framför TV:n!

Ensemblen var fantastiskt proffsiga och Sanna Nielsen mycket bra som Fanny Brice. Det märktes inte att de spelade för endast 50 personer utan gav allt, och det gjorde känsla av lyx ännu större.

En, under omständigheterna, mycket lyckad resa med Kiviks Taxi och Ulf och Pia Hansson. Inte så långt efter vårt besök var Malmö Opera tvungna att ställa in alla föreställningar.
/Gunnar Sallstedt

Till bilder från "Funny Girl"

Tillbaka till överst på sidan