Öresund Runt 24 maj

"Dejlige" Köpenhamn och Helsingör med möjlighet att se Sjöfartsmuseet

ÖRESUND RUNT

Köpenhamn och Helsingör tisdagen den 24 maj 2022

OBS! RESAN ÄR GENOMFÖRD!

Kiviks Taxi bjuder tillsammans med SPF Brösarp, SPF Kivik, SPF Smedstorp och SPF Tomelilla in till en trevlig resa till Danmark tisdagen den 24 maj 2022.

Res med och ”hygge” dig på en trevlig och innehållsrik resa till vårt kära grannland i väster. Vi åker från Österlen på morgonen och via Öresundsbron tar vi oss till Köpenhamn, avnjuter förmiddagskaffe med frukostbulle från bussens café. Och får en spännande rundtur genom denna vår närmsta huvudstad där vi upplever både det nya och gamla Köpenhamn med härlig dansk arkitektur.

På den vackra Strandvejen, med sina praktfulla villor och slott tar vi oss norrut mot Helsingör och på Rungsted Kro avnjuter vi en läcker dansk frokostbuffé (lunch) i en riktig dansk kromiljö. Vi serveras: Sill, Fiskefilé med remoulade, ägg & räkor kycklingsallad, fläskestek och ost (drycker ingår ej).

Mätta och belåtna fortsätter vi till Helsingör där vi serveras eftermiddagskaffe från bussens café. I Helsingör väljer vi sen själva om vi vill strosa runt på egen hand i denna historiska hamnstad med sin mysiga atmosfär och trevliga shopping, eller om vi vill besöka det nya sjöfartsmuseet, ett av de senaste årens mest spektakulära danska nybyggen, nästan osynligt från avstånd. Byggt under och i en gammal torrdocka, granne till Hamlets majestätiska Kronborg slott, med en utställning som på ett stämningsfullt och dramatiskt sätt berättar historien om Danmark som sjöfartsnation. (Entrén ingår ej i resans pris och kostar ca 140-175:- beroende på hur många som vill med).

Med färja från Helsingör tar vi oss till Helsingborg och lutar oss tillbaka i bussens sköna säte för den sista etappen tillbaka till vårt kära Österlen, med beräknad ankomst vid 19-20 tiden, efter en trevlig dag i goda vänners lag.

Pris: 870:- (+ eventuell entré till Sjöfartsmuseet, 140-175:-, som betalas på bussen). I priset ingår bussresa, bro och färjeavgifter, förmiddagskaffe och eftermiddagskaffe, lunchbuffé exklusive dryck, resemoms och mycket nöje.

Välkommen med din anmälan, begränsat antal platser, först till kvarn… OBS! meddela om ni vill besöka sjöfartsmuseet vid er anmälan.

Anmälan: senast den 20 april till: Lill Sallstedt, tel/sms 073-70 70 757, epost lill@sallstedt.se

Betalas till: Bankgiro 5705-1237 Kiviks Taxi AB, senast den 30/4, ange namn och Öresund runt 24/5 på betalningen.

Vi åker från:
06.45 Kivik, torget. OBS! ny plats.  
07.00 Brösarp, vägstationen.  
07.10 Vitaby, medborgarhuset.
07.30 Smedstorp, medborgarhuset,
07.45 Tomelilla, Lidl

OBS! Resan är med reservation för gällande restriktioner kring Covid-19 både i Sverige och Danmark

Vi åker med