Semesterstängt på distriktskansliet under jul och nyår

Här följer information om öppettider på Skånedistriktets kansli under helgdagarna.

Uppskattad boendedag i Lund

Den 29 november bjöd SPF Seniorerna i Lund samt PRO in till en boendedag i Folkparken med ett fullspäckat och intressant program, bland annat presenterades en stor medlemsenkät om äldres boende.

Rapport från Ordförandekonferensen

Den 8 november hade Skånedistriktet sin årliga Ordförandekonferens i Eslöv. För ett rykande färskt och utförligt referat av dagen, klicka på länken här nedan.

Program till ordförandekonferensen

Vi hälsar alla anmälda deltagare varmt välkomna till Ordförandekonferensen den 8 november i Medborgarhuset i Eslöv. Här nedan finns dagens program.

SPF Seniorerna på TCO-seminarium om pensionssystemet

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström deltog i panelen när TCO arrangerade seminarium med rubriken ”Hur ska vi finansiera framtidens pensioner?”

Du har rätt att veta – Kemikalieappen hjälper dig

Kemikalieappen är ett verktyg som hjälper dig att använda din rätt att veta om farliga kemikalier i saker. Bakom appen står Sveriges Konsumenter. SPF Seniorerna är medlem i Sveriges Konsumenter och en av dess grundare.

Debatt om premiepensionens framtid

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström deltog idag på ett seminarium om de nya förslagen för premiepensionen, och varför den är viktig framförallt för framtida pensionärer.

Debatt om apotekens framtid med fokus på farmaceutbrist och rådgivning

Thony Björk, läkemedelssakkunnig inom SPF Seniorerna deltog i veckan på ett seminarium om apotekens framtid. Han pratade bland annat om apotekens roll och att de har tappat mycket av det fokus som tidigare fanns på egenvårdsrådgivning.

Blir vi dummare med åren?

Med erfarenhet kan man bli bättre på att lösa komplexa problem eller på konsekvensanalyser av nya förslag, säger experten.

Juligt gott!

Egna sillar, hembakat bröd, en lyxig sallad och riktigt härliga sötsaker. Det är sådant som sätter extra knorr på julbordet.

Bristen på läkemedel förvärras

Allt oftare tar läkemedel slut. Det slår särskilt hårt mot seniorer med många läkemedel, menar experter.

Julklappar för liten plånbok

En barnvaktshelg eller dina bästa recept. Ylva Yngveson tipsar om uppskattade klappar av tid och omtanke istället för pengar.

Hälsoguru vid 90

Stig Bengmark, professor, överläkare och författare slår ett slag för antiinflammatorisk kost. "Börja med det som är enkelt, säger han."

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser