Digitala betalningar med telefon eller läsplatta - Manualer

Manualer för betalningar i Smartphone, Läsplatta och Iphone har tagits fram. Under tiden 6-14 juli är det även möjligt att få telefonsupport.

Kåserivandring på VikingaTider

Det kom ett trevligt tips på guidade kåserivandringar i kultur och natur för seniorer, anordnad av VikingaTider. Det är i Löddeköpinge varje tisdag eftermiddag under hela sommaren. Vandringarna är kostnadsfria för medlemmar i SPF men man måste föranmäla sig. Läs mer i inbjudan nedan!

Är du nyfiken på digitala möten?

I denna speciella tid då det inte är tillrådligt med fysiska möten, har digitala möten blivit ett allt vanligare sätt att träffas. Både privatpersoner och t ex föreningsstyrelser kan ha stor glädje av att veta hur det fungerar med digitala möten, och det är inte svårt. Studieförbundet Vuxenskolan bjuder in till ett digitalt möte den 23 juni klockan 10–12. Det är fritt fram för alla som vill, att klicka på en länk i bifogad inbjudan och prova hur det går till. Personal från SV finns på plats för att hjälpa till och svara på frågor. Inbjudan finns nedan. Alla är välkomna!

DM i golf och pargolf i augusti

Glada nyheter för alla golf-älskare: Distriktsmästerskapen i golf och pargolf kommer att anordnas i Kävlinge 4 augusti och i Bosjökloster 28 augusti.

Debattartikel i Aftonbladet: Regeringen har övergett pensionärerna

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson i en debattartikel i Aftonbladet tillsammans med PRO och SKPF: Tyvärr måste vi konstatera att regeringen och samarbetspartierna varken förstår vilket arbete vi gör till dagligdags, bryr sig om effekterna av pandemin för äldre eller att stötta oss ekonomiskt.

Över 10.000 underskrifter insamlade i vårt upprop för äldreomsorgen – Skriv under du med!

I början av juli startade SPF Seniorerna ett digitalt upprop för äldreomsorgen. Namninsamlingen kommer att pågå fram till hösten då vi hoppas kunna redovisa ett stort antal underskrifter för socialminister Lena Hallengren och övriga beslutsfattare.

Skriv din berättelse!

SPF Seniorerna, PRO och SKPF Pensionärerna har ett gemensamt projekt för att bryta ofrivillig ensamhet. Inom projektet har vi startat en skrivuppmaning där vi uppmanar alla över 65 år att skicka in sin berättelse som handlar om detta märkliga år, då coronapandemin ställde allt på ända. Vi kallar vårt skrivarprojekt Coronans år 2020.

Ny prognos för pensionen 2021

Pensionsmyndigheten har idag lämnat prognos till regeringen om utgifter för kommande år. Prognosen är bland annat att inkomstpensionen räknas upp med 0,8 procent 2021. Prognosen som lämnades i maj var att inkomstpensionen skulle minska med 1,5 procent. Istället beräknas pensionen minska 2022.

Faster Ester

Marie Byström skriver vackert och vemodigt om ett liv som inte blev, om sina minnen av Faster Ester som "blev över".

Stor brist på särskilda boenden

Trots en viss förbättring har fortfarande har 109 av landets 273 kommuner underskott på särskilda boenden för äldre.

Dags att stärka biceps!

Det finns många muskler att träna i armar och axlar. Nu har turen kommit till biceps.

Besvikelse över bristande stöd till seniorer

Seniororganisationerna förväntas sprida information till äldre under pandemin. Samtidigt kämpar de med ekonomin på grund av bristande stöd.

Gå till nyhetsarkivet

Aktiviteter

september 28

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund