Nu finns handligarna till Distriktsstämman den 15 april

Anmälda ombud är informerade via e-post. Lista finns på länken ni kommer till. Nya frågeställningar och nomineringar från ombud måste ha kommit distriktskansliet tillhanda senast den 6 april för att kunna beaktas i det digitala förfarandet.

Zoom-utbildningar, en baskurs för alla medlemmar

Förbundet bjuder in medlemmar till en baskurs för att gå igenom den digitala plattformen Zoom. Kursen vänder sig till dig som behöver baskunskaper för att kunna delta i ett Zoom-möte samt starta upp ett eget Zoom-möte.

Aktuellt från Länsstyrelsen om betaltjänster

Länsstyrelsen i Skåne bevakar tillgängligheten till betaltjänster för bland andra äldre. Genom ett nyhetsbrev informerar man några gånger om året om betaltjänster, kontanter och digital säkerhet. På länken nedan finns det senaste nyhetsbrevet med en hel del nyttig information.

Kostnadsfria föreläsningar från SV

Studieförbundet Vuxenskolan erbjuder sju olika kostnadsfria digitala föreläsningar om vitt skilda ämnen under mars månad samt en i början av april. Klicka på nedanstående länken för att läsa mer!

Inga webbnyheter under perioden 12/4 – 16/4

Det kommer att pågå ett större arbete på denna webbplats under perioden 12/4-16/4. Som besökare kommer du inte att märka någon skillnad förutom att det inte görs några uppdateringar under perioden. Vi hänvisar till Senioren.se för att läsa färska nyheter.

Eva Eriksson efterfrågar ett möte med Pensionsmyndighetens generaldirektör Daniel Barr

Det är långa handläggningstider för bostadstillägg, svårigheter att komma fram till Pensionsmyndigheten på telefon, samt en del oklarheter i den information som ges. Med anledning av detta har Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, sänt en förfrågan till Daniel Barr, generaldirektör Pensionsmyndigheten, och efterfrågat ett videomöte.

Eva Eriksson: Alecta blandar bort korten - kunskapen om pensionsfrågorna behöver öka

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar en rapport från Alecta om pensionärers inkomster, som rör pensionärers ekonomi snarare än pensioner. Pensioner är komplexa frågor och en studie där olika inkomstslag läggs samman får svårt att förbättra kunskap och insikter om just pensionerna och pensionssystemet.

Digital äldreriksdag 25 maj med temat ”Ålderism ur ett demokratiperspektiv”

Ämnen som kommer att uppmärksammas på årets äldreriksdag är äldres inflytande och den låga representationen av äldre i beslutsfattande församlingar. Likaså frågan om det behövs lagstiftning om obligatoriska pensionärsråd i kommuner och regioner.

Hård duell om syn på pensioner

Hettan i pensionsdebatten ökar. SPF Seniorerna riktar skarp kritik mot en ny rapport från tungviktaren Alecta.

Alla älskar padel

Padel är en sport på frammarsch i Sverige. Antalet spelare och föreningar ökar dramatiskt. "Det är en ytterst lämplig sport för seniorer", säger Johan Håkansson som är svensk mästare i sporten.

Patricia Tudor Sandahl – en väldigt svensk brittiska

Psykologen och författaren Patricia Tudor Sandahl har en hel rad existentiella böcker bakom sig. Nu kommer hon med en ny, Mer levande med åren. Den handlar om att våga åldras – och fortsätta leva.

Anders Tegnell: EMA kommer med dubbla budskap

Anders Tegnell tycker att Europeiska läkemedelsmyndigheten EMA kommer med dubbla budskap. Det säger han när Senioren på torsdagens (8/4) pressträff frågar varför Astra Zenecas vaccin fortfarande ska ges enbart till personer över 65 år i Sverige trots att EMA slagit fast att det inte finns någon koppling mellan ålder och kön och de misstänka allvarliga biverkningarna.

Gå till nyhetsarkivet

Aktiviteter

april 15

Distriktsstämma Skånedistriktets

  • 2021-04-15T09:30:00.0000000
  • YSTAD

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund