Dans i Tornsborg igen!

SPF Färingtofta hälsar alla föreningsanslutna pensionärer välkomna till våra danskvällar. På Tornsborgs Tivoli anordnar SPF Färingtofta sina danskvällar med mycket glädje och gemyt, och givetvis stannar vi till sista dansen klingat ut.

  • Läs mer
  • 2021-11-10T15:23:49.0000000+00:00

KPR- och CPR-konferens 6 december

SPF Seniorerna Skånedistriktet och Studieförbundet Vuxenskolan bjuder in KPR och CPR-ledamöter, ersättare, tilltänkta ledamöter och föreningsordföranden till pensionärsrådskonferens måndagen den 6 december i Kockums Fritid Malmö.

  • Läs mer
  • 2021-10-25T08:35:02.0000000+00:00

Rekrytering och medlemsvård – många goda idéer på Föreningskonferensen

Efter två år var det äntligen dags för föreningsordföranden och styrelseledamöter att träffas fysiskt på Föreningskonferensen i Medborgarhuset i Eslöv den 8 oktober. Omkring 140 representanter från nästan 60 föreningar deltog (inklusive distriktsstyrelsen och föreläsare) och dagen blev en succé. Alla verka lika glada över att äntligen kunna träffas igen!

  • Läs mer
  • 2021-10-14T14:17:21.0000000+00:00

Bostadsförsöket 2021 – vill du vara med?

För att vi ska kunna leva bra och aktiva liv behöver vi ha bostäder som är anpassade efter våra behov. Detta innebär särskilda krav på bostäder för äldre personer och personer med funktionsvariationer. Hur tillgängliga är egentligen Sveriges bostäder för äldre? Forskningscentrumet CASE vid Lunds universitet och föreningen Vetenskap & Allmänhet har just nu en stor undersökning på gång som handlar om tillgänglighet i bostäder, ”Bostadsförsöket 2021”.

  • Läs mer
  • 2021-09-28T12:09:57.0000000+00:00

SPF Seniorerna i Aftonbladet om regeringens avsikt att höja pensionsavgiften

Magdalena Andersson var i sin regeringsförklaring tydlig med att regeringen har för avsikt att höja pensionsavgiften, samt att initiativ till detta kommer att tas i Pensionsgruppen. Beskedet välkomnas av SPF Seniorerna.

SVT kan göra mer för seniorer

Vi seniorer är drygt två miljoner individer som ser olika ut, vi tycker inte samma sak och har varierande behov. Det bör SVT bli bättre på att spegla, så uttryckte sig förbundsordförande Eva Eriksson då hon och generalsekreterare Peter Sikström uppvaktade Sveriges television.

SPF Seniorernas krav på den tillträdande regeringen

SPF Seniorerna vill gratulera Magdalena Andersson till statsministerposten. Vi hoppas på ett mycket gott samarbete framöver. En äldreminister med samordningsansvar, ett helhetsgrepp på pensionssystemet och en trygg vård och omsorg är några av de krav som SPF Seniorerna ställer till den tillträdande regeringen.

SvD Debatt: Ta bort pris­skillnader för läkemedel på recept

Vissa läkemedel på recept kan kosta olika mycket hos olika apotek. Det är dags att avskaffa prisskillnaderna skriver Thony Björk, sakkunnig läkemedel SPF Seniorerna, i en debattartikel.

Trotsar det mesta jag läst

En, om möjligt, ännu bättre uppföljare till världssuccén Torsdagsmordklubben. En lysande roman såväl underhållande som tragisk. En välskriven blandning av situationskomik och klokskap. En utmärkt kombination av spänning och socialt patos, skriven med intelligens och humor. Ett roligt och lärorikt uppslagsverk för alla nyfikna barn. Några av Ingalill Mosanders omdömen om de fem böcker hon skriver om.

Ny jättegranskning av äldreomsorgen

Den låga nivån när det gäller medicinsk vård och behandling av personer på särskilda boenden ska synas ytterligare av IVO, Inspektionen för vård och omsorg.

Premiär! Nu poddar vi till det

Ta en av Sveriges mest rutinerade journalister och en omtyckt professor i äldrefrågor och blanda den duon med en intressant gäst. Då får du Sveriges nya podd 25% med Palmgren och Skoog som har alla förutsättningar att bli en succé. Premiär den 2 december.

Seniorens poddsida – 25% med Palmgren och Skoog

25% med Palmgren och Skoog är en seniorpodd som tar upp synen på 65-plussare och vill få igång en debatt om viktiga frågor som rör alla. Till exempel vad betyder det att så få äldre är framträdande i media och inom politiken. Hur speglar det synen på alla frågor i samhället att det är så? Du kan lyssna på avsnitten längre ned.

Hård M-kritik: Seniorer utestängda från provval

Nu slår digitaliseringen mot grundläggande demokratiska värden. Och det är seniorer som får betala priset.

Gå till nyhetsarkivet

Aktiviteter

december 06

KPR och CPR konferens 2021

  • 2021-12-06T07:30:00.0000000+00:00
  • MALMÖ

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund