Ändrade telefontider Distriktskansliet

Från och med denna vecka har Distriktskansliet i Höör infört ändrade telefontider med anledning av corona-krisen. Ny telefontid är måndag-torsdag kl 10-12 tills vidare. Välkomna!

Premiär för nyhetsbrev från Skånedistriktet

I dagarna har SPF Seniorerna Skånedistriktet för första gången skickat ut ett digitalt nyhetsbrev till alla medlemmar med registrerat e-postadress. Tanken är att nyhetsbrevet i fortsättningen kommer att skickas ut ungefär en gång i kvartalet. Premiärnumret innehåller bland annat en trevlig presentation av den nya distriktsstyrelsen.

Idébanken – programtips från föreningar till föreningar!

I denna tid då Corona-viruset ställer till med stor oreda både i samhället och föreningslivet kan det vara skönt att blicka framåt med planering inför höstens och vårens aktiviteter. På hemsidan under ”Aktiviteter” finns nu en uppdaterad sida med många tips på föreningsaktiviteter och programidéer.

Videosamtal med nära och kära

Att prata med sina vänner, sin familj och barnbarn – och samtidigt se dem – är ett trevligt alternativ till att umgås, inte minst nu när alla äldre uppmanas att inte träffa andra på grund av riskerna med Corona.

Positivt med pensionstillägg men inte tillräckligt

SPF Seniorerna har tillsammans med övriga seniororganisationer lämnat in ett remissvar om förslaget om ett inkomstpensionstillägg. Det är ett litet steg mot en högre allmän pension, men långt ifrån tillräckligt.

Webbmöte med SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) om äldreomsorgen

Förbundsordförande Eva Eriksson deltog på tisdagen 2 juni i ett webbmöte om äldreomsorgen med representanter för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Seminarium om hur coronaviruset påverkar våra pensioner

Konsekvenserna av covid-19 är påtagliga inom många sektorer, inte minst den ekonomiska. Mot den bakgrunden bjöd socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi in till ett digitalt seminarium den 1 juni om hur pensionerna påverkas av pandemin. Seminariet kan ses i efterhand.

Ny utbildning för valberedare

Studieförbundet Vuxenskolan har tagit fram ett nytt studiematerial för dig som har ett valberedningsuppdrag. Materialet går igenom alla fem steg som behövs för ett lyckat valberedningsarbete.

Som på bio – fast hemma!

Seniorens filmkritiker Jeanette Gentele tipsar om filmer att se hemifrån på teven, datorn eller plattan.

Din apoteksfullmakt kan sluta gälla

Får du hjälp att hämta ut medicin? Nu måste ditt ombud godkänna att hens uppgifter sparas hos E-hälsomyndigheten. Annars avslutas fullmakten.

Så klarar vi coronatiden

Inte vara där det är mycket folk, inte träffa barn och barnbarn, inte träffa vännerna. Hur tar man sig igenom det här? Vi har pratat med fyra seniorer.

Årsrika en ryggrad i föreningarna

De unga pensionärerna är en mycket viktig grupp för det svenska föreningslivet. Det visar nya siffror från SCB.

Gå till nyhetsarkivet

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund