Zoom – baskurser för alla medlemmar

Förbundet bjuder in alla medlemmar att delta i två Zoom-utbildningar under våren. Zoom är ett program för digitala möten. Syftet är att öka den digitala delaktigheten bland våra medlemmar. Genom utbildningarna kan du lära dig hur du deltar i ett Zoom-möte samt hur du skapar och leder ett eget Zoom-möte.

För föreningsbruk finns nu manual för SMS-utskick

Det går fortfarande inte att skicka mass-SMS via medlemsregistret, men nu finns en manual för hur man kombinerar en extern tjänst med excel-export från medlemsregistret.

Julstängt på distriktskansliet

I samband med jul och nyår håller distriktskansliet stängt vecka 52–53.

Ersättning för egen bil vid sjukresor

Från 5 november till 31 december 2020 kan ersättning fås för resor utanför Skåne med egen bil.

Minnesord Karl Erik Olsson

Vi har nåtts av det sorgliga beskedet att Karl Erik Olsson, SPF Seniorernas ordförande 2008-2014, har gått bort. Vi minns honom framför allt med glädje och värme. Karl Erik var en klok och eftertänksam man som lämnar efter sig ett stort tomrum bland oss alla som hade förmånen att lära känna honom.

Debattartikel: Vi ser hur turordningen hotas av intressegrupper

I en debattartikel i Aftonbladet uttrycker de fyra pensionärsorganisationernas ordföranden en oro över att olika intressegrupper agerar för den egna gruppens rätt till förtur. Det får inte bli ett trippelslag genom att äldre också blir förlorare i vaccinationskampen.

Första mötet med sakkunniga 2021

I går träffades SPF Seniorernas sakkunniga för det nya årets första möte. Gruppen sågs digitalt och diskuterade en mängd aktuella frågor.

Rekommendation om årsmöten och distriktsstämmor 2021

Det är förbundets rekommendation att föreningar inom SPF Seniorerna inte i nuvarande skede genomför årsmöten fysiskt. Istället finns dessa alternativ som föreningen kan välja mellan:

Covidsjuka 80-plussare överlever intensiven

Betydligt fler 80-plussare med covid-19 ges nu intensivvård. Sjukvården har lärt sig att det lönar sig, säger Socialstyrelsens expert.

”Äldre behöver vaccinet först”

Äldres rätt till tidig vaccinering måste förtydligas. Det kräver Sveriges pensionärsorganisationer.

Karl Erik Olsson har avlidit

Karl Erik Olsson, SPF Seniorernas ordförande under 2008-2014, har gått bort.

Äldreboenden hårt drabbade av andravågen också

Landets äldreboenden drabbade hårt även av coronavirusets andravåg och allra värst var det i Skåne. Det visar en granskning som SVT har gjort.

Gå till nyhetsarkivet

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund