Månadsmöte torsdag 27 april

Lästips och Kulturtrampet på programmet vid SPF Klubb 67 Tomelillas månadsmöte den 27 april

Månadsmöte 27 april

SPF Seniorerna Klubb 67 Tomelilla höll månadsmöte i Teaterhallen, Folkets Park den 27 april. Vice ordförande Monica Norén hälsade ett 50-tal medlemmar välkomna och berättade om säkerheten. Ett fint inslag var när Monica berättade om en medlem, Anna Hansson, som fyllt 100 år och som SPF uppmärksammat med att gratulera med en vacker orkidé.

Vår första gäst Marie-Louise Vogel från biblioteket hälsades välkommen. Marie-Louise Vogel gav oss tips på och berättade om läsvärda böcker. Som tack för sitt berättande tackade vi henne med en ros och en välförtjänt applåd.

Så blev det fikapaus med hembakat.

Efter en stunds fika, där gästerna också fick sig väl smaka, överlämnade vice ordförande ordet till Jan Bergström, som berättade om Kulturtrampet. Han berättade så målande om vad naturen ger, när man ger sig ut och får uppleva från tidig vår, då vitsipporna slår ut och bildar likt vita mattor på en del platser. Vidare gullvivorna uppe i backarna och alla vackra blommande rapsfält man får se. Skiftningarna i skog och mark ända fram till hösten. Många, som deltar i kulturtrampet är pensionärer, fritidsboende och även en del gäster från Tyskland och Danmark.

Kulturtrampet arrangeras av Andrarums IF och Brösarps Byagille och finns på facebook. Och där kan man läsa om och följa vad som händer. Jan Bergström förärades också med en ros och en varm applåd.

Efter föreläsningarna blev det lotteridragning och tre lyckliga vinnare vann presentkort från H&G:s kök Golfrestaurangen.

Nästa månadsmöte den 25 maj, träffas vi på Väladalens koloniområde för en trevlig eftermiddag, där vi grillar och umgås på bästa sätt. Medlemmar tar själv med vad man vill grilla och eventuellt en kaffekorg. Föreningen ser till så det finns grillar och grillkol samt ordnar tipspromenad. Vi hoppas på fint, soligt och varmt väder.

Som avslutning på mötet sjöng vi tillsammans Klubb 67 visan.
/Marianne Andersson

(Inga bilder från mötet)

I samarbete med