Möten och sammankomster oktober - december 2012

Referat från månadsmöten och andra sammankomster under oktober - december 2012. Längst ner på sidan efter referaten finns en länk att klicka på för bilder.

Månadsmöte 24 oktober i Teaterhallen

Mötet öppnades av ordföranden Laila Ljungblad som hälsade 60 medlemmar välkomna. Efter godkännande av dagordning, 2 valda justeringsmän och välkomnande av en ny medlem vidtog underhållning.

Seniordansarna, 16 st med ledare Ove Törnblad hälsades välkomna. Danserna som framfördes var bl.a. Amerikansk promenad, Schottis från Verum, Hvor er min Kone, Gamle Svarten, Kejsarinnans tango, Tuppen Polka, Bugg senior. Deras framträdande uppskattades verkligen av publiken.

Efter kaffepaus följde information från Apoteket Hjärtat med apotekschef Gunilla Klang som hälsades välkommen av ordföranden. Gunilla informerade om läkemedel och hanteringen av sådana, frågeställning kring alternativa mediciner.

Reflexer som bör förnyas årligen. Halkskydd som skickades runt för påseende bland borden. Åderbråcksstrumpor, rätt storlek och påtagning på lämpligt sätt, läskande tabletter vid muntorrhet pga mediciner. Ordf. tackade Gunilla med en bukett blommor.

Lotterier vidtogs med dragning och vinstutdelning.

Tack till Christer Rasmusson för en utmärkt hemsida. Medlemmarna är välkomna att lämna bidrag till hemsidan via vår Webmaster Christer Rasmusson.

Representanter från Valberedningen ombads att deltaga i en kursdag.

Mötet avslutades med Nationalsången. Tack för en trevlig eftermiddag.
/Hanna-Karin Persson

Månadsmöte 29 november i Teaterhallen

SPF Klubb 67 i Tomelilla höll månadsmöte den 29 november i Parken och 56 medlemmar hade samlats. Ordf. Laila Ljungblad hälsade välkommen och först hölls en parentation för den avlidna medlemmen Liselotte Wågö. Två nya medlemmar hälsades välkomna och sen visade Christer Rasmusson bildspel med passande musik från södra Italien och norra Spanien.

Kaffepausen utsträcktes till 45 minuter för att fira att föreningen fyller 45 år. Föreningen bjöd på en god tårta. Sen blev det sång och musik med kända sånger som 67-sångarna underhöll med ackompanjemang av Ann-Marie Olsson. Sångledaren Kent Persson bidrog med några roliga historier, som uppskattades av publiken. Sen blev det sedvanlig dragning i lotterierna och som extravinst en hel SPF tårta.

Hanna-Karin Persson informerade om en ny bok i Kamratcirkeln under 2013. Som avslutning sjöngs Nationalsången.

Månadsmöte 13 december i Teaterhallen

Året går fort och julen står åter för dörren. 42 medlemmar hälsades välkomna till det traditionella julfirandet av ordföranden Laila Ljungblad. Julmat av alla de slag dukades fram och gästerna lät sig väl smaka av de goda sorterna. Julstämningen förstärktes när man såg hur snöflingorna singlade ned utanför. Lite paus i ätandet varvades med ett par julsånger: Bjällerklang och Nu har vi ljus.

Kent Persson såg till att de församlade även fick gnugga geniknölarna genom ett frågeformulär till vardera bordets deltagare. Så när som på en bokstav. Inte av lättare slag. Tvärtom.

Efter gröt, gottebord och kaffe följde höjdpunkten med Luciaföljets intåg. Skönsjungande röster klingade i vackra sånger.

Ordföranden framförde ett stort tack till alla berörda som bidragit till eftermiddagens trevnad och personer som på olika sätt dragit sitt strå till stacken under året.
/Hanna-Karin Persson

Till bilder från mötena

Tillbaka till överst på sidan