Tre pionjärer har testat fotgolf!!

Två måndagar i maj har vi provat på fotgolf på Tomelilla golfklubb. Majvädret var på strålande humör och vi hade roligt.

Foto: Anita Lundgren

Fotgolf är en bra och enkel motionsaktivitet!

Det tyckte både Hanna-Karin och Sverker som spelade och Anita som förde protokoll. Det tog ca 1 timme att sparka sig runt Tomelillas kort-hålsbana "Nya Gladan" för en grupp med 3 bollar. Banan har 9 hål med en sammanlagd längd på 730 meter, och alla hål var inte alldeles enkla. Det är dock okomplicerat att spela och boll förses man med av Tomelilla GK. Lämpliga skor för att sparka på en boll och sedan är det bara att sparka på. Avgiften är 80 kr som betalas på plats.

Vi fick en drömstart på första hålet där Hanna-Karin gjorde "par" och Sverker och jag lyckades göra var sin "birdie", dvs en spark bättre än hålets par. Par på hålet är 3 sparkar, så det var en perfekt start. Sedan gick det väl lite upp och ner. Vi kom överens om att begränsa antalet sparkar till 7 på varje hål för att spara tid men det vara bara på ett hål som vi fick sjuor alla tre.

Vi hade i alla fall roligt under hela tiden. Det blev tid att prata, kommentera och skratta. Både Hanna-Karin och Sverker ansåg att det här är en bra och rolig aktivitet. Det går givetvis utmärkt att spela ihop som ett par. Då kallas det foursome och man sparkar var annan spark på bollen. Bra om det blir påfrestning på ryggen, vilket Sverker kände av, att man inte behöver sparka på bollen varje gång. Vi konstaterade också att det är bra att ha med sig en fiskhåv för att plocka upp bollen med, då det krävs att gå ner på knä för att ta upp bollen ur hålet. Det ska vi ordna till nästa gång. Det blev även tid till en fika i golfrestaurangen när vi var klara.

Måndag 9 maj var det Hanna-Karin och jag som provade en gång till och då hade vi med oss en håv. Det gick förträffligt att plocka upp bollen med den ur hålet!

Trots lite mer blåst än förra gången lyckades vi förbättra "scoren" båda två. Vi kommer att återkomma med denna aktivitet.

FOTGOLF, EN SPARK FÖR GLÄDJEN!
/Gunnar