31 augusti Bornholm

Res med på en spännande och vacker resa och upplev det vilda och vackra Bornholm

OBS! ÄNDRA DATUM FÖR RESAN TILL DEN 31 AUGUSTI!

Bornholm torsdag 31 augusti 2023

”Vilde fugle och smuk have”


Foto: Gunnar Sallstedt, 2014

Kiviks Taxi bjuder tillsammans med SPF föreningarna i Simrishamn och Tomelilla in till en trevlig resa till den danska solskensön Bornholm.

Res med på en spännande och vacker resa och upplev det vilda och vackra Bornholm.

Efter sedvanlig uppsamlingsrunda fram till Ystad kör vi ombord på en av världens största katamaraner som på 1 timme och 20 minuter tar oss till Bornholm. Ombord finns det möjlighet att fika och handla godsaker i ”taxfree” butiken.

Strax före 10 rullar av i Rönne och på vackra vägar tar vi oss förbi en av de berömda rundkyrkorna fram till ett av Bornholms vackraste fiskeläge Gudhjem. Här avnjuter vi en tidig lunch (11.00) och det gör vi såklart på Gudhjems Rögeri där vi avnjuter deras stora fiskbuffé med bröd, sallader och massor av läckerheter från havet.

Efter lunchen tar vi oss på småvägar fram till det ”vilda” Bornholm och får möta fantastiska rovfåglar på nära håll, en spännande och mäktig rovfågelshow både inomhus och ute i naturen är det som vi får uppleva här.

Dags för det vackra Bornholm som idag blir Kraemmerhuset, en oas mitt på Bornholm med en underbart vacker blomsterträdgård på hela 7000 m2. I trädgården och i gårdsbutiken hittar vi också massor med konsthantverk, keramik, järnkonst, glas, textilier mm.

Här avnjuter vi också vårt eftermiddagskaffe, serverat från bussens café.

16.30 avgår sen färjan från Rönne mot Ystad, med möjlighet att handla och äta något ombord och efter en ”vild och vacker” dag på den danska solskensön är vi åter på vårt kära Österlen vid 18.30-19 tiden.

Pris: 1180:-/person
I priset ingår bussresa, färjeöverfarter, stor lunchbuffé (exklusive dryck), Rovfågelshow, entré till Kraemmerhuset, eftermiddagskaffe, resemoms och mycket nöje.

Betalas senast den 29/7 till Bankgiro 5705-1237, Kiviks Taxi AB, ange namn och Bornholm 31/8 på betalningen.

Vi åker från:
07.00 Simrishamn, Godsmagasinet.   
07.30 Tomelilla, Lidl.

Välkommen med din anmälan, begränsat antal platser, först till kvarn…

Anmälan senast den 25/7 till: Maj-Lis Ståhl, tel: 073-540 82 98, epost: majlis.stahl@gmail.com

Vi åker med