Onsdagsmöte 13 mars

Robertson tolkar Robertson

Det var fullt i lokalen den 13 mars när Monica Robertson underhöll oss med ”Robertsson tolkar Robertson”. Hon berättade om sin man Alf Robertson och hans liv ”Resan med Alf”. Till sin hjälp hade hon gitarristen Arne Österlindh, som under en period var med i The Spotnicks.
Monica är en lättsam och öppen person, med många roliga minnen som hon gärna berättade om. Kanske vet inte alla att Alf kom från Gamlestan, var till sjöss under flera år, han var kocken i familjen och jobbade hårt, framför allt med musiken på senare tid.
C:a 700 låtar hans med under sin 40 åriga tid, c:a 250 – 300 av dem skrev han själv, och gjorde översättningar från andra låtar, främst amerikansk country.
Lasse och Marie (1972) var en av dem som han översatte från Kris Kristofferson. Han var väldigt duktig på att översätta text till svenska och göra egna versioner av dem. En av hans första egna skrivna visor var ”En femöres kola”. Denna melodi blev naturligtvis en allsång, likväl som ”I Mina Skor”, ”Riv inte vårt kvarter”, och vem minns inte ”Hundar, ungar och hembryggt äppelvin”.
Alf Robertson var en omtyckt artist, och en berättare av goda mått och när man hör Monica berätta om deras liv och hur hon själv började sitt liv efter hans bortgång, är det inte svårt att tycka om henne som person också. Dom jobbade ihop under femton år, och hon fick lära sig mycket om branschen.
Monica har hittat sin stil och personlighet, lätt att lyssna på både när hon berättar sina många personliga minnen och sjunger Alf’s låtar samt sina egna låtar. Hon trollbinder publiken på ett mycket trevligt sätt.

BHG