Onsdagsmöte 12 april

Ulf Esborn, ”Hjärtats nyckel heter sång” Från Evert Taubes sångskatt.

Ulf Esborn besökte SPF Hjortens onsdagsmöte. Hans programpunkt hette ” Hjärtats nyckel heter sång” och det hade lockat många. Under drygt en timme underhöll Ulf oss med sång, musik och småprat. Han pratade blan annat om minnen, som vi alla bär på och att det ofta är små, små händelser som etsats fast i våra minnen. Själv hade han många fina minnen av promenader med sin morfar.
Ulf inledde med att sjunga ”Tänk att få vakna...” för att vi skulle känna att det var vårregn, som  kommit dagen innan. Internationella syskondagen uppmärksammades sedan med Dan Anderssons ”Till min syster”. Poeten hyllades senare med en visa ” Sång om Dan Andersson” av Mats Paulsson.Vi påmindes om att livet innehåller mycket glädje men också ett djup, ett allvar och att det ofta speglas i musiken.
Ulf tog fram sitt  dragspel och då blev det mer Mats Paulsson med hans ”Barfotavisa” , som kom på 70-talet men fortfarande sjungs och älskas av många. Vi fick även sjunga med i några av alla de visor, som Evert Taube gett oss. Det var ”Brittisk ballad, Samborombom, Dans på Sunnarö” med flera. Texterna var inga problem för oss och det blev en härlig allsångsstund.
Ulf avslutade med ”Änglamark” och vi fick ett extranummer med ”I Roslagens famn” . Och nog kändes det i mångas hjärta att nyckeln heter sång!
Onsdagsmötet avslutades med dragning av lotteriet och lite information om kommande aktiviteter.
Text G.A.