Farfarshistorier, 12 okt

"Farfarshistorier från Ösö"

Vid SPF Hjortens månadsmöte i Equmeniakyrkan onsdagen 12 oktober underhöll Janne Magnarsson (en del av gruppen Ö-barna) och Carita Jonsson från Grundsund med sång, musik och trevliga historier.
Vi togs med på en nostalgitripp till 50- och 60-talet. Dans i Ellös folkets park under vackra sommarkvällar. Hur grannen Harry köpte en stor fin radiogrammofon. Två skivor följde med: "Kiss me fire" med Louis Armstrong och en med "Charlie Truck"
Det var makrillfiske och ålfiske och hur det gick till då fiskebåtarna kom hem efter långafiske vid Shetlandsöarna. Jannes pappa hade varit på sådant fiske 25 somrar i rad. Tre resor varje sommar och fyra veckor för varje tur!
Alla dessa berättelser varvades med trevlig sång.
Årets första makrill var åtråvärd. Vi fick några tips på hur man går före i kön för att få köpa dessa dyrgripar. Och så ett recept på insaltad makrill som efter tre veckor i kylskåpet skulle ätas med potatis och vispgrädde. Säkert jättegott men kanske inte så enkelt att få till.
Som avslutning sjöngs "Smile" av Charlie Chaplin och "Dryckesvisa från Grundsund" i en höstversion.
Artisterna avtackades med välförtjänta vackra rosor. Vid det avslutande kaffet informerades om kommande teaterresor och lyckliga lotterivinnare gick hem med blomstercheckar.

C Lj

                                                                     Foto: Rune Feldt