Onsdagsmöte 6 dec

Alingsås Lucia med tärnor och Hjortens Ukulelegrupp underhåller

  • Alingsås Lucia 2023
  • Välbesökt möte
  • Hjortens Ukuleleband under ledning av Bengt Hallberg
  • Alingsås Lucia 2023
  • Välbesökt möte
  • Hjortens Ukuleleband under ledning av Bengt Hallberg

Snön låg verkligen vit på taken. Den kyliga vinden till trots hade många letat sig till SPF Hjorten och årets Luciafirande. Inne var borden dukade med muggar och kaffekoppar och på faten låg lussekatter och pepparkakor. Det var knökat, så knökat att man behövt låna kaffemuggar från kyrkan.
Vid tretiden började årets julkonsert med Hjortens egen Ukulelegrupp. De startade med passande nog med ”Knö dig in”, fortsatte med ”Visa mig hur man går hem”, ”Sånt är livet”, Sven-Ingvars potpurri och några svängiga låtar på engelska.
Kaffet serverades och under tiden var det lottdragning. Några lyckliga vinnare fick en blomstercheck som kanske ska bli en del i en amaryllis.
Alingsås Lucia med tärnor kom på besök och sjöng vackert för oss. En av tärnorna berättade att hennes mamma hade anmält henne till årets Lucia och att hon sedan blivit kallad till en audition där hon fick provsjunga för att sedan bli uttagen till Luciatåget. Lucian blev utsedd av en jury. Bra kan man tycka och framför allt då vi fick lyssna till skönsång.
Hjortens egen Ukulelegrupp iförda tomteluvor avlutade dagen. Vi i publiken sjöng glatt med och studsade med samma iver upp och ner från våra stolar i refrängen på Mössens julafton. Sen önskades vi alla en God Jul och ett Gott Nytt År. Tack Hjortens Ukulelegrupp för julstämningen ni spred och - ni kommer väl nästa år igen?
Text: HA Bild: SC