Ulla Nordgren, 24 april

Ulla Nordgrens tre Amerikaresor.

Amerika gånger 3

Hur var det att resa till Amerika 1951? Om detta berättade Ulla Nordgren vid SPF Hjortens onsdagsmöte den 24 april. Då åkte man med Gripsholm och resan kostade 1000 kr. Fast resan tog 10 dagar och man hade ju mat och husrum under tiden.
Varför blev det Amerika? Föräldrarna ville inte låta Ulla åka till Frankrike för där kände de ingen, men i Amerika (USA) hade man bekanta. Vi fick höra en fin berättelse om hur det var att etablera sig i en amerikansk småstad på den tiden. Vi fick också höra exempel från radioprogrammet "Svensktimmen" (Swedish hour) som Ulla under flera år var programledare för.
Den andra resan blev med fartyget Stockholm och Ulla var med på dess jungfruresa som inkluderade ett festlig mottagande ivid ankomsten till NewYork.
Efter att ha återvänt till Sverige så blev det efter ett antal år en tredje resa. Denna gången var det en resebyrå som ville ordna en premiärtur med jumbojet från det nyligen invigda Landvetter. Resan inkluderade NewYork och Washington med besök vid Niagarafallen som möjligt tillval. Ulla blev anlitad som en av nio bussvärdar för guidningen i USA.
Efter dessa trivsamma berättelser avlutades mötet med fika, lottdragning och pålysningar av kommande aktiviteter. Medlemmarna uppmanas kolla tidningsannonser och/eller kolla hemsidan så att man inte missar något.

Text:  HaAn      Bild: B-Å K