Onsdagsmöte 1 februari

”Lilla bandet” från Färgelanda bjöd på musik

SPF Hjorten bjöd på en riktig musikalisk vitaminkick på onsdagsmötet den 1 februari. Det var duon Ulrika och Johan eller Lilla Bandet, som de kallar sig, från Färgelanda, som under en timme underhöll med sång, musik och många, många historier.
Paret har en bred reportoar och inledde med en av Sven-Ingvars låtar  ”Så många mil, så många år” och senare med ett potpurri med några av Sven-Ingvars mest kända och populära melodier. Det var många av de närvarande som trallade med i ”Börja om från början.., Släng en slant..,Säg inte nej.., Lee´nde guldbruna ögon” med flera.
Både Ulrika och Johan berättade dråpliga historier och minnen från olika framträdande och från livet i Färgelanda. Det var uppskattat och det blev mycket skratt, som höjde stämningen.
Ulrika lärde ut hur man kan joddla med hjälp av orden Opel/Audi! Hon visade sitt eget kunnande i ”Joddlarkärlek”, som Kiki Danielsson sjungit.
Vi fick vidare höra ” Gösta Linderholms ”Kom, kom, kom till Brittas restaurang”,”Blueberry Hill” som Fats Domino gjorde känd, Gunde Johansons ”Torparrock” och andra låtar i Lilla Bandets reportoar. Många av de närvarande kände igen musiken och det blev en stunds allsång.
Lilla Bandet avslutade med ”Gabriellas sång” och fick stort tack, publikens jubel och vars en vacker blombukett. Då bjöd de på extramumren ”Rock around the clock” och ”Man ska leva för varandra..”
Ordförande Hans Bernhardsson informerade om kommande aktiviteter och tackade för de 10 år, som han varit ordförande. Han fick ett extra tack för att han varit drivande i att ordna fram vår nuvarande lokal. Han uppmanade de närvarande att komma på årsmötet onsdagen den 15 februari.
Vi uppmanades också att hjälpa till med Lördagskaffet, som är en uppskattad aktivitet av många.
Våra Pubträffar är också uppskattade och kommer framöver att ordnas på Skåål onsdagar, den närmaste den 8/2.
Lotteri och gott fika avslutade onsdagsmötet.
Text G.A.