Onsdagsmöte 28 september

Jonas Eriksson berättade om sin resa i Nepal

Vid SPF Seniorerna Hjortens onsdagsmöte hade vi besök av Jonas Eriksson som tillsammans med "sin vandringsguide", Mitte Källström, underhöll oss med sin berättelse om vandring i Nepal.
Intressant och engagerat berättade han hur en träff med vandringsguiden i skoaffären nära nog spontant ledde till att Jonas följde med på en vandring i Nepal, i det område som kallas Himalaya.
Resan dit gick med regujärt flyg till Kathmandu och vidare med ett mindre plan till Pokhara, där vandingen skulle starta. Jonas hade oroat sig för vad han hade uppfattat som att de skulle övernatta i "lådor", så det blev en viss lättnad när det visade sig att det var lodger, vilket närmast kan liknas vid enklare hotell nära naturen.
Vi fick höra mycket om vackra vyer och möten med människor. Berättandet illustrerades av bilder och filmsnuttar. Ofta gick vandingen på smala stensatta vägar i branta sluttningar. En särskilt vacker sekvens skildrade en soluppgång på 3 200 meters höjd. I flera fall fick vi höra ganska personliga kommentarer till upplvelser, något som ger en extra krydda till berättandet.
För Jonas innebar det en utmaning att genomföra en sådan vandring med relativt lite träning. Vandringsgruppen tog ett stort ansvar och höll koll på "hälsoläget". En gyllene regel var "så länge du äter kan du också fortsätta att gå". Från början var planen att Jonas skulle vända vid 3 270 meters höjd. Dock hade han klarat vandringen så pass bra att de kunde fortsätta upp till 3 623 meter innan färden vände hemåt.
Efter denna intressanta brättelse avslutades onsdagsmötet på sedvanligt sätt med kaffe och kaka, lottdragning och information om kommande aktiviteter.

HaAn