Agneta o Gunno, 13 mars

" Agneta Munter och Gunno Fransson sjunger, spelar och berättar om sina karriärer"

SPF hade den 13 mars ett välbesökt månadsmöte. Det var Agneta Munter och Gunno Fransson som sjöng, spelade och berättade minnen från sina många musikaliska år.
Agneta kom ihåg, att hon framträdde redan som 6-åring med "Sov du lilla videung" och att hon då bett pianisten "att sjunka melodin".
Agneta Munter och Gunno Fransson träffades, sjöng och spelade tillsammans redan under ungdomsåren och 1962 var de med i Vincents orkester. Vi fick njuta av "Sentimental journey" och det var många som drömde sig tillbaka till sista dansen i Parken.
Gunno Fransson fortsatte sin musikaliska bana som basist i olika Boråsband bl.a. Bosse Lidéns storband.
Agneta Munter sjöng något år i Tommy Nilssons band på Rondo i Göteborg och kom sedan med i gruppen Scandinavian Five. Hon blev känd för den stora allmänheten, då hon 1969 blev en i kvartetten "Family Four" tillsammans med Berndt Öst, Marie Bergman och Pierre Isacsson.
De hade många framgångar och vann Melodifestivalen vid två tillfällen. Vi fick höra, att 1971 var det endast Family Four, Sylva Wrethammar och Tommy Körberg som sjöng alla bidragen i den svenska uttagningen. Den skedde i det populära Tv-programmet Hylands Hörna. Med sången "Vita vidder" vann kvartetten och fick tävla i Dublin, där de kom på sjätte plats. 1972 var de åter med och tävlade och vann med "Härliga sommar". Den kom på 13:e plats, då Eurovisionsschlagern gick av stapeln i Edinburugh.
Vi fick sedan bland annat lyssna till Barbro Hörbergs "Ögon känsliga för grönt" och "När du går hem genom sta´n" med text av Nils "Tidan" Johansson.
Musikstunden avslutades med "Underbart är kort" och det kändes alldeles precis så.

  Text: GA   Foto: B-Å K