Onsdagsmöte 25 okt

Henrik Strömberg från dansbandet Scotts underhöll med sång och gitarr

Den 25/10 hade SPF Hjorten onsdagsmöte. Ute var det en grå och regnig höstdag. Men Henrik Strömberg, som stod för underhållningen den här onsdagen, fick alla närvarande medlemmar att för en stund glömma detta.
Henrik Strömberg är gitarrist och sångare i dansbandet Scotts., som kommer från Lidköping och bildades 1992. De deltog i Dansbandskampen 2008 och kom på andra plats. De har även deltagit i Melodifestivalen.
I en dryg timme bjöd Henrik på ett omväxlande program. Han började med ”Ljus och värme” och det spred han verkligen under hela programmet. Han fortsatte med ”Hallå du gamle indian” av Lasse Dahlqvist från 1941 och berättade att det var Scotts första inspelning, som Bert Karlsson låg bakom. Sedan följde ”Det börjar verka kärlek, banne mej”, en för alla bekant låt, som Claes Göran Hederström vann Melodifestivalen med 1968.
Ja, sedan följde många gamla godingar och kända låtar, som alla kunde nynna med i och kanske också hade dansat till. Vi fick höra ”34:an, ett potpurri med Sven-Ingvars låtar, ”Drömmen om Elin”, ”Mary Lou”. Programmet fortsatte med Elvis ”Teddy Bear” och en medley av Vikingarnas ”Kramgoa låtar”. Alla sjöng naturligtvis med i Owe Thörnqvists ”Dagny”.
Henrik Strömberg avlutade sitt program med Lasse Berghagens ”Sträck ut en hand”. Då var det många ficklampor som lyste upp lokalen och det blev ett fint avslut på en härlig musikstund.
Onsdagsträffen avslutades med god fika, lotteri och information om en del kommande aktiviteter.
Text: G.A.