Ukulelebandet, 11 jan

"Ukulelebandet", massor av spelglädje.

 Ukulelebandet på besök


Ukulele? Kan det vara något att gå och lyssna på? I all synnerhet som det regnade småspik och vägarna var hala och slaskiga! Men det var verkligen värt att halka sig fram till Equmeniakyrkan onsdagen den11 januari, hänga upp sina regnvåta kläder och kliva in i värmen.
För på SPFs första månadsmöte detta år steg sedan fyra damer och fem herrar upp på Storstugans scen. Ukulelebandet från Göteborg, alla klädda i svart med röda detaljer, slog an de fyra strängarna på var sin sopranukulele och en basukulele. Gruppen bjöd sedan under en timma på medryckande och välkända sånger till ukulelekomp. Musik i en blandning av Jazz, Rock, Elvis, ABBA, Magnus Uggla med flera. Spelar- och sångarglädjen var inte att ta miste på och det ryckte i dansbenen på flera av oss. Det var svårt att låta bli att sjunga med och vi glömde för en stund bort ruskvädret utanför. Det blev rungande applåder från oss lyssnare, ett extranummer från bandet och en önskan om återbesök. Missa inte det! Ukulelebandet startades 1997 och inledde sin karriär med en festival i Slottsskogen.

Eftermiddagen avslutades med fika och lotteri. Styrelsen informerad om kommande resor, teaterbesök och annat av intresse. Ordförande önskade god fortsättning på det nya året och tackade alla som kommit.
Harriet A

 

  •  

  •  

  • Foto: Bengt-Åke Källström.   Video: Rune Feldt