Onsdagsmöte 24 maj

Red Wing Band underhåller med traditionell jazz

  • Red Wing Band
  • Red Wing Band med Eva Karin Björkdahl
  • Red Wing Band
  • Red Wing Band med Eva Karin Björkdahl

På SPF Seniorerna Hjortens onsdagsmöte den 24 maj, sista mötet för våren, underhöll Red Wing Band med Eva Karin Björkdahl.
Red Wing Band spelar New Orleans-inspirerad jazz av det slag som ibland kallas tradjazz. De som brukar gå på jazzfestivalen i Alingsås kände givetvis igen några av låtarna. T.ex. "We shall walk through the streets", "Smile", "Running wild", "Just a closer walk". Eva Karin framförde också flera sångnummer med en röst som passar utmärkt till denna musik.
Inflätat bland såväl kända som mindre kända melodier bjöd Red Wing också på ett Quiz. I det fick vi lära oss att New Orleans ligger i delstaten Louisiana, att patriarken Isaks fru hette Rebecka, att Tipperary ligger på Irland, att Johannes Brams har skrivit en populär vaggsång, mm, mm.
Med stor spelglädje och skönsång fick vi som var där uppleva en värdig avslutning på vårterminen. Som vanligt avslutades mötet med lottdragning samt kaffe med kaka.
Nu får vi njuta av sommaren efter bästa förmåga och samtidigt hålla utkik efter när onsdagsmötena börjar igen, någon gång i början av september.

HaAn