2022-01 Cassel

Nyårskonsert 2022

  • Samling vid bussen

Året 2022 startade den 5 januari då det var dags för årets Nyårskonsert i Grängesberg. Det var roligt att den gick att genomföra och med gott om plats i buss och lokaler. Vi blev 24 SPF-medlemmar från Hamre, Rudbeckius och Tomas som bar av till Cassels konserthus i Grängesberg.
På bussfärden upp njöt vi av förväntansfull stämning och en vacker, röd himmel utanför bussfönstret. Vid ditkomsten intogs måltiden i Disponentvillan, nästan vägg i vägg med konserthuset. Vi bjöds på vällagad ugnsbakad lax med tillbehör, kaffe och kaka.
Efter att ha uppvisat leg och covidpass kunde vi bänka oss för en konsert med titeln ” A Night at the Opera”. Det var Dalasinfoniettan med dirigenten Stefan Klingele, sångsolisterna Matilda Paulsson och Jeremy Carpenter som genom fantastiskt spel och sång förde oss in i operettens värld. Här fanns många välkända stycken ur Carmen, Aida, Barberaren i Sevilla, Don Giovanni, My Fair Lady, Glada änkan m fl. När föreställningen var slut, dånade applåderna så vi bjöds på extranummer. Väl hemkomna efter en trevlig eftermiddag/kväll kan vi lägga ytterligare ett fint minne till samlingarna.
Text: Gunnel Lundin
Foto: Olof Lundin