2024-02-16 Sjukhusbygget

Tina Svedberg, Region Västmanland informerade 55 st medlemmar om det arbete hon deltagit i för att få det nya sjukhusbygget planerat.  
En spännande information på många sätt. Vi får reda på att planeringsarbetet startade 2018 och byggnaden beräknas tas i bruk år 2029. Vi förstår hur komplext detta är med logistik både för patienter och personal och att det är många intressenter och myndigheter som måste involveras. Allt arbete utgår från politiska beslut och man har att ta hänsyn till regionens ekonomi, demografiska förändringar, teknisk- och medicinsk utveckling, forskning och förändringar i vårdbehov. 
Den nya byggnaden ska samordna verksamheterna mer än idag.  
Det framkommer tydligt att det inte går att separera denna planering från kommande behov av sjukhuslokaler utan man måste redan nu fundera över hur det ska se ut då och hur man ska kunna få det att fungera med olika samröringspunkter. 
Tina berättade också om den möjlighet som allmänheten ges för att följa arbetet. Det finns en webbkamera - liveevent.se/region_vastmanland/vasteras_sjukhus_1_1280.jpg som regelbundet uppdaterar bilder så att man kan följa bygget. Det finns även möjlighet att anmäla sig till ett nyhetsutskick så att man får regelbundet information om vad som händer. Anmäl dig på webben: regionvastmanland.se/akutsjukhusetvasteras
Många intressanta frågor ställdes under mötet och besvarades skickligt av Tina.  
Stort tack för informationen!