Källkritikens dag 2024

Den 13:e mars kl. 14.30- 16.30 arrangerar Internetstiftelsen, tillsammans med Källkritikbyrån, ett kostnadsfritt digitalt event. Tillsammans med experter kommer vi utforska hur desinformation och propaganda sprids digitalt i Sverige och världen över

  • Läs mer
  • 2024-02-28T14:42:11.0000000+00:00

Välkommen till Seniorfestivalen Göteborg!

Seniorfestivalen (f.d Seniormässan) i Göteborg 20-22 mars. Även i år deltar SPF Seniorerna med en monter samt föreläsningar på Stora Scenen och Seminariescenen.

  • Läs mer
  • 2024-02-26T16:27:06.0000000+00:00

Webbinarium om nya medlemssystemet

Förbundet erbjuder distriktsrepresentanter, medlemsregisteransvariga och kassörer på distrikts- och föreningsnivå att vara med på webbinarium om nya medlemssystemet. Driftsättning sker 15 april.

  • Läs mer
  • 2024-02-26T15:44:40.0000000+00:00

DM i mattcurling 16 februari

Distriktsmästerskap i mattcurling arrangerades av SPF Seniorerna Stenungsundsbygden. Det var 49 lag som deltog i grundspelet innan utslagsspelet vaskade fram de fyra bästa lagen. Vilka dessa blev kan du se i resultatlistan nedan. Arrangemanget genomfördes på ett mycket professionellt sätt med duktiga funktionärer, som såg till att alla deltagare trivdes och kunde prestera sitt bästa. Ett stort tack!

  • Läs mer
  • 2024-02-23T19:17:44.0000000+00:00

Samtal med Liberalernas ekonomisk-politiska talesperson

SPF Seniorerna har regelbundet möten med riksdagspartierna för att diskutera aktuella politiska frågor som berör seniorer och föra fram medlemmarnas åsikter. Nyligen träffade förbundsordförande Eva Eriksson Liberalernas ekonomisk-politiska talesperson Cecilia Rönn.

Eva Eriksson i Aftonbladet om beskedet som ger nytt hopp om höjda pensioner

Alla riksdagspartier har nu enats om att utreda en eventuell höjning av pensionsavgiften. Pensionsgruppen ställde sig också bakom att se över hur överskott i pensionssystemet ska kunna delas ut som pensioner.

Bra första steg av Pensionsgruppen, men mer krävs

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson menar att dagens besked är ett positivt första steg av Pensionsgruppen. Men fler förändringar krävs – det måste löna sig att ha arbetat ihop sin pension och systemet måste ses över i sin helhet för att fungera i ett föränderligt samhälle.

Eva Eriksson i Sydsvenskan om orimliga kostnader för vård av husdjur

Husdjur fyller en mycket viktig funktion för många seniorer. SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson är orolig för hur de allt högre veterinärkostnaderna kan drabba äldre och ensamma husdjursägare.

Vem blir Årets Junior?

Senioren utser också Årets Junior! Någon som själv inte hunnit bli senior men som ändå gjort något viktigt för att motverka ålderismen i samhället under 2023. Vem tycker du ska vinna?

Träning i ungdomen skyddar äldre hjärta

Bra kondis i unga år kan minska risken för åderförkalkning långt senare i livet. Det visar ny forskning.

Hoppet ökar om höjda pensioner

Alla riksdagspartier har nu enats om att utreda en eventuell höjning av pensionsavgiften. Därmed ökar sannolikheten för att SPF Seniorerna får gehör för ett krav man drivit under lång tid.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser