Väkomna på ordförandekonferens 12 oktober

Bohusdistriktet inbjuder föreningarnas ordförande, vice ordförande samt ytterligare en ledamot eller motsvarande till ordförandekonferens på Ljungskile Folkhögskola.

  • Läs mer
  • 2022-09-22T14:26:35.0000000+00:00

Värvningstävling för hela förbundet!

Efter många års uppehåll är det äntligen dags för en nationell värvningstävling inom SPF Seniorerna. Under oktober och november gäller det att värva så många nya medlemmar som möjligt. Den förening inom varje distrikt som värvat flest nya medlemmar, i förhållande till sitt medlemsantal 1 oktober, vinner 5000 kr. Bland de 26 distriktsvinnarna kommer det även att koras en nationell vinnare som får ytterligare 10 000 kr. I värvningstävlingen finns det också möjlighet för en enskild medlem att vinna en valfri resa under 2023 med tidningen Senioren till ett värde av upp till 20 000 kr.

  • Läs mer
  • 2022-09-22T13:54:13.0000000+00:00

Förbundsmästerskap i Boule 2022

Tre föreningar från Bohusdistriktet deltog i årets förbundsmästerskap i Boule. Bland top 10 blev Viken 5:a i damklassen, Lag Orust 1 och lag Orust 4 kom 5:a respektive 9:a i den mixade klassen. Bästa placering för Sörbygden blev plats 15 i den mixade klassen.

  • Läs mer
  • 2022-09-21T18:49:39.0000000+00:00

Nya pengar att söka!

Socialstyrelsen utlyser nu nya pengar att söka för att motverka äldres ofrivilliga ensamhet 2023. Sista dag för att ansöka är 3 oktober. För att läsa mer - klicka på länken nedan.

  • Läs mer
  • 2022-09-14T13:39:17.0000000+00:00

SPF Seniorerna analyserar – Vad räcker en vanlig pension till?

Vad räcker en vanlig pension till i vardagen? Hur många pensionärer har garantipension utbetald idag och vad säger dessa siffror om pensionssystemet idag och för dess framtid? Det är några av de frågor som diskuteras i SPF Seniorernas nya rapport.

Digitalidag 14 oktober – 1000 aktiviteter på 215 orter!

Digitalidag är en temadag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Målet är att inspirera till att vilja och kunna hänga med i den digitala utvecklingen. SPF Seniorerna är en av 250 aktörer som tillsammans erbjuder mer än 1000 kostnadsfria aktiviteter runt om i landet.

Brev till Ulf Kristersson med 7 krav på en ny regering

SPF Seniorerna ställer krav på en kommande regering. Det framkommer av ett brev som förbundets ordförande sände till Ulf Kristersson efter att han fått talmannens uppdrag att sondera möjligheterna att bilda regering.

SPF Seniorerna i Expressen om de ökade matpriserna

Kostnaderna för hushållen stiger för nionde månaden i rad. För ett pensionärspar har livsmedelskostnaderna blivit 1 100 kronor dyrare per månad sedan årets början, enligt SPF Seniorernas beräkning.

Allt tuffare få pensionen att räcka

Stora grupper äldre är nu i närheten av att hamna i ekonomiska svårigheter. Det framgår av en ny rapport från SPF Seniorerna.

Koll på trycket

En av våra vanligaste folksjukdomar är högt blodtryck. En lömsk sjukdom eftersom den sällan ger symptom. Men det går att påverka sitt blodtryck och på så sätt få ett friskare och längre liv. Specialistläkaren Martin Carlsson förklarar hur.

Livsstilsprofessorns råd

Mai-Lis Hellénius är landets enda professor i livsstil. Hennes officiella titel är professor i allmänmedicin, med inriktning på hjärt- och kärlprevention. Hon om någon vet hur man bäst ska leva för att skydda sin hälsa.

Krymper klitoris med åldern?

Jag har en väninna som påstår att klitoris försvinner med åren. Stämmer det? Jag tycker själv att jag inte hittar den längre. Läs signaturen Moas brev och Malena Ivarsson svar.

En tjuv i luren

Bedrägerierna mot äldre fortsätter att öka. Så fort polisen varnar för ett tillvägagångssätt hittar de kriminella på ett annat. Den absolut vanligaste bedrägeritypen är via telefon. Birgitta Jönsson är en av alla som blivit utsatt.

Stressar med vänlighet

Ola Åkesson är kommunpolis på Kungsholmen i Stockholm och får in det ena ärendet efter det andra där en äldre person blivit lurad av kriminella som lyckats stjäla stora summor pengar av dem. Ibland även värdeföremål.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser