God Jul till er alla!

Så lider ännu ett intensivt år mot sitt slut och vi har alla gjort oss förtjänta av en liten paus. För vilket år vi har haft! Vi har påverkat och verkligen gjort skillnad för landets seniorer.

Inte minst har vi gjort skillnad för alla de 57:or som under nästa år kommer att kompenseras för den skatteorättvisa de drabbades av detta år. Vi har också arbetat med andra viktiga frågor som ålderism, vård och omsorg, bedrägerier och digitalisering bara för att nämna några. Ett stort tack till alla er som stöttat oss under året, utan ert stöd hade det inte varit möjligt. 

Minst lika intensivt har arbetet varit ute i våra föreningar och distrikt. Era insatser med lokal och regional påverkan är oerhört viktiga och betyder mycket för hur vi seniorer har det i vår vardag där vi bor.

Vi vill också lyfta fram alla dessa fantastiska aktiviteter och det arbete som ligger bakom. Det är studiecirklar, resor, föreläsningar, friskvård och mycket mer. Aktiviteter som ger meningsfull sysselsättning och främjar glädje och social gemenskap. För vi människor mår bra av att träffas och göra saker tillsammans, utbyta tankar och erfarenheter. Det håller oss pigga och friska. Tack till alla er som arrangerat och till er som deltagit, det är ni som skapar den gemenskap som kännetecknar SPF Seniorerna. 

Nu stundar julen och många ser fram emot att fira helgerna med familj och vänner. Här ber vi er att stanna upp en liten stund och ägna lite tid och tanke åt dem som ni vet sitter ensamma. Kanske en av era föreningsvänner, en släkting eller en granne. Några vänliga ord och en julhälsning betyder så mycket. 

Med dessa ord vill vi önska er alla en riktigt God Jul och ser fram emot ett spännande 2024

Eva Eriksson 
förbundsordförande

Peter Sikström 
generalsekreterare

Klicka här för att läsa om SPF Seniorernas segrar under 2023